Συνταγές (5)
-
Αγαπημένο γρήγορο στην οικογένεια μας. Ιδανικό για διατροφή. Συνοδεύεται τέλεια με σαλάτα μπρόκολο λαδολεμονο ή σωταρισμενα κολοκυθο-νουντλς με ντοματινια στο ίδιο τηγάνι. #ΒάλεΈναΧεράκι
-
-
Γρηγορο και εύκολο γλυκάκι ψυγείου με σοκολατο-πορτοκαλένια κρέμα. Δύο γεύσεις που αλληλοσυμπληρώνονται. Λίγα μυστικά ακόμα Γενικά, φυλάω τα γλυκά απο τη ζάχαρη, και γι' αυτο την έχω βάλει με μέτρο. Οποιος θέλει πιο γλυκιά γευση ειδικά στην κρέμα πορτοκαλιού, μπορεί να αυξήσει τη ζάχαρη.
-
Γευστικά, υγιεινά και γρήγορα cookies με μηδαμινά λιπαρά στα μικροκύματα. Λίγα μυστικά ακόμα Μπορείτε (φαντάζομαι) να προσθέσετε και μαρσμελοους, ζάχαρη, ή και σταγόνες σοκολάτας κατά το ζύμωμα. Απλά δεν είχα.Η συνταγή ήταν αποτέλεσμα έκτακτης λιγούρας καθώς το σπιτι στο οποιο ζω προσωρινά δεν διαθέτει κανονικό φούρνο και η κουζίνα παρουσιάζει έλλειψη βασικών υλικών (αλεύρι, κτλ). Πάντως μια χαρά βγήκαν και χωρίς τύψεις συνοδεύω το απογευματινό καφεδάκι μου. Μου φαίνονται και ιδανικά για το 3χρονο ανηψάκι μου και για σνακ του συζυγου στη δουλεια.
-
Είναι μία συνταγή που εμπνεύστηκα για να ταΐσω 2 πεινασμένους με 3 κεμπάπ που μου είχαν μείνει στην κατάψυξη και για να αξιοποιήσω την μία και μοναδική μελιτζάνα που σάπιζε στα ράφια του ψυγείου. Περισσεύματα ναι... αλλά τελικά βγήκε "Τούμπανο"! Λίγα μυστικά ακόμα Η συνταγή δέχεται πολλές παραλλαγές... υποθέτω! Όπως και φαντάζομαι ότι γίνεται με απλό κιμά. Απλά μοσχομύρισε το σπίτι από τα μπαχάρια του κεμπάπ και έτσι βγήκε ένα Ανατολίτικο-Ελληνικό-Μεξικάνικο αποτέλεσμα.
Cooksnaps (12)
-
5 πιρουνακια από εμάς. Τα pici ειναι τα πρώτα χειροποίητα ζυμαρικά που φτιάξαμε. εύκολα και χωρίς μηχανή. Μέχρι και ο 1.5 χρόνων (και δυσκολος με το φαγητό) γιος μας έφαγε μια τεραστια μερίδα.θα προτείνω ως παραλλαγή τα σπανακο-pici. σε πολυμιξερ χτύπησα 200γρ σπανακι με 300γρ αλευρι. μόλις αλλαξε ήχο το μηχάνημα το έβγαλα και συνέχισα με το χέρι το ζύμωμα. κατα τα αλλα ειναι ίδια. στη γεύση δεν καταλάβαμε διαφορα και θα τα προτιμήσουμε λόγω του οτι έχουν τόσο σπανάκι και ειναι ενας τρόπος να το τρώει ευχάριστα και ο μικρός. στο χρώμα είναι καταπράσινα, μοιάζουν με φασολάκια. Ανεβάζω φωτογραφία. Βάλε σχόλιο
-
Μεγάλες προσδοκίες...Είχα ξεκινώντας αυτή τη συνταγή.Ανακάτευα 20 λεπτά μάλιστα μην τύχει και βγουν νερουλά, όπως είχα διαβάσει σε σχόλια.Αδικος κόπος. Τα άφησα και 10 ώρες να στεγνώσουν πριν τα κόψω. Χάσιμο χρόνου.Η γεύση καλή, (με ροδόνερο τα έκανα και κόκκινο χρώμα). Το χρώμα τέλειο. Τα πέρασα και απο μίγμα κορν φλάουρ με άχνη μήπως και τα σώσω. Τα έχω αφήσει κομμένα μήπως και στεγνώσουν. Και πάλι δεν είναι σα λουκούμι. Σαν υγρα ζελεδάκια που λιώνουν στο χέρι. Όσο τα περνουσα στην άχνη έχασαν το σχήμα τους τα μισά. Σα κεφτεδάκια αλευρωμένα έτοιμα για τηγάνισμα φαίνονται.Στις αναλογιες; Στο βράσιμο; Στο χρόνο; Στο ότι μάλλον θέλει συγκεκριμένη θερμοκρασία που δεν αναφέρεται; Κάπου υπάρχει ενα κενό στη συνταγή κατα τη γνώμη μου. (Θα ανεβάσω φωτογραφία και απο το πριν κοπουν και απο το μετά) Βάλε σχόλιο