100% νηστίσιμο μιλφέιγ
Απολύτως νηστίσιμο μιλφέιγ που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αρτήσιμα αδέλφια του.
Υλικά
-
4 κουτια γάλα καρύδας των 400 ml
-
500-750 ml γάλα σόγιας
-
1 κουπα αλεύρι
-
2 κούπες ζάχαρη
-
4-5 βανίλιες
-
1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε από την προηγουμενη μέρα τα γαλατα καρύδας να κρυώσουν καλά στο ψυγείο (όχι στην κατάψυξη)
-
2
Την επόμενη,βγάζουμε τα δυο κουτιά από το ψυγείο, τα αναποδογυρίζουμε (δεν τα ανακινούμε, τα γυρίζουμε ανάποδα με μια κίνηση) και τα ανοίγουμε. Απομακρύνουμε το υγρό υπερκείμενο και το κρατάμε, ενώ σε άλλο μπολ βάζουμε την παγωμένη κρέμα. Χτυπάμε την κρέμα σε υψηλή ταχύτητα στο μίξερ ώστε να γίνει σφιχτή σαντιγύ, και στο τέλος προσθέτουμε 1 βανίλια. Βάζουμε τη σαντιγύ στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
-
3
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το υγρό που κρατήσαμε από το γάλα καρύδας, και τόσο γάλα σόγιας ώστε να έχουμε συνολικά ένα λίτρο υγρό. Κρατάμε λίγο ξεχωριστά (περίπου μια κούπα) και το ανακατεύουμε καλά με το αλεύρι, ώσπου να διαλυθεί εντελώς.
-
4
Στο υπόλοιπο μίγμα υγρών, ρίχνουμε τη ζάχαρη και 2 βανίλιες και το βάζουμε να βράσει.
-
5
Ρίχνουμε μέσα το διαλυμένο αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα, ώσπου να πήξει η κρέμα. Αν σβωλιάσει, χτυπάμε την κρέμα με το μίξερ, ώσπου να γίνει ομοιογενής.
-
6
Στο τέλος, προσθέτουμε μια κουταλιά μαργαρίνη, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη ώστε να μην πιάσει πέτσα.
-
7
Όταν κρυώσει εντελώς, προσθέτουμε την σαντυγί που έχουμε στο ψυγείο και χτυπάμε με το μίξερ ώστε η κρέμα να αποκτήσει ομοιόμορφη υφή.
-
8
Στρώνουμε σε ένα αλουμίνιο ταψάκι μια στρώση κράκερς (ή αν θέλουμε σφολιάτα, την οποία έχουμε προηγουμένως πασπαλίσει με ζάχαρη και ψήσει), ρίχνουμε την κρέμα, καλύπτουμε με μια ακόμη στρώση κράκερς.
-
9
Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει σαντυγί με τα άλλα δυο κουτιά γάλα καρύδας, όπως παραπάνω, αλλά προσθέτοντας και όση ζάχαρη άχνη θέλουμε. Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού, ρίχνουμε τριμμένα κράκερς και άχνη και βάζουμε στο ψυγείο.
Σχόλια (4)