"Λουκουμάδες" μελιτζάνας

Bαθμολογία: 4.3333
       
 
3 ψήφοι
,

Περιγραφή

Το "λουκουμάδες" αφορά το τελικό (οπτικό) αποτέλεσμα, ενώ το "μελιτζάνας" προδίδει το βασικό υλικό!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 10 νεαρές μελιτζάνες (για να μην έχουν κάνει σπόρους)
  • μια χούφτα αλάτι χοντρό
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 0,5 λίτρο μπύρα
  • 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. αλάτι ψιλό
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με λαχανικά
Μέθοδος: Τηγανιού
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Σκόρδο , Μελιτζάνες
Φτιάχνει: 15 περίπου
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 40' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 22' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κυβάκια εκατοστού.
  2. Ανακατεύουμε με χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε για μια ώρα σε σουρωτήρι.
  3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε ένα κουρκούτι, ανακατεύοντας, μπύρα, αλεύρι, σκόρδο, ελαιόλαδο (για να μην τραβήξουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα), πάπρικα και ψιλό αλάτι.
  4. Ξεπλένουμε καλά τους μελιτζανόκυβους, τους στύβουμε με το χέρι και τους ανακατεύουμε με το κουρκούτι.
  5. Σε τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι μοιράζουμε το μείγμα μας με κουτάλι.
  6. Τηγανίζουμε, γυρίζοντας τους "λουκουμάδες" μας μέχρι να πάρουν χρωματάκι. Αφαιρούμε, συνέχεια, τις σταγόνες που ξέφυγαν απ' το κουτάλι και κολυμπάνε ελεύθερα μέσα στο λάδι, γιατί θα καούν και θα χαλάσουν τη γεύση του συνόλου (αν έχετε γάτες, δώστε τες εκεί, θα τις τιμήσουν και θα σας εκτιμήσουν! Δοκιμασμένο).
  7. Βγάζουμε τους "λουκουμάδες" σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να αφήσουν το παραπανίσιο τηγανόλαδο και σερβίρουμε.

Σχετικές συνταγές

    5 Όλα

    #
    Σχόλιο από nekti, 4-3-14  
    Μμμμμ....φαίνονται πολύ νόστιμοι οι λουκουμάδες σου.
    Θα τους δοκιμάσω σίγουρα και θα επιστρέψω με πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από LAKIS1969, 2-12-14  
    #
    Σχόλιο από pythagoreia-diatrofh.blogspot.com, 29-4-15  
    Πολύ καλή βίγκαν φυτοφαγικη συνταγη φαίνεται...
    δε τρώω ζωα οποτε θα τη δοκιμασω...
    δε την εχω δοκιμασει οποτε δε μπορω να βαθμολογησω συμφωνα με τη σελιδα.
    #
    Σχόλιο από Petro W Retro, 17-6-15  
    #
    Σχόλιο από IoannaK1981, 4-11-16  
    Εύκολη συνταγή για νόστιμες τηγανιτές μελιτζάνες. Και αυτό το κουρκούτι με τη μπύρα είναι νόστιμο και αφράτο. Αυτό το πιάτο συνοδεύεται τέλεια με τζατζίκι...

    5 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από nekti, 4-3-14  
    Μμμμμ....φαίνονται πολύ νόστιμοι οι λουκουμάδες σου.
    Θα τους δοκιμάσω σίγουρα και θα επιστρέψω με πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από LAKIS1969, 2-12-14  
    #
    Σχόλιο από pythagoreia-diatrofh.blogspot.com, 29-4-15  
    Πολύ καλή βίγκαν φυτοφαγικη συνταγη φαίνεται...
    δε τρώω ζωα οποτε θα τη δοκιμασω...
    δε την εχω δοκιμασει οποτε δε μπορω να βαθμολογησω συμφωνα με τη σελιδα.
    #
    Σχόλιο από Petro W Retro, 17-6-15  
    #
    Σχόλιο από IoannaK1981, 4-11-16  
    Εύκολη συνταγή για νόστιμες τηγανιτές μελιτζάνες. Και αυτό το κουρκούτι με τη μπύρα είναι νόστιμο και αφράτο. Αυτό το πιάτο συνοδεύεται τέλεια με τζατζίκι...

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Πώς αποθηκεύουμε σωστά τα λαχανικά μας
    Το να αγοράσεις λαχανικά πολλές φορές δεν αρκεί...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Αφιέρωμα στη νηστεία
    Η νηστεία είναι θέμα κυρίως πνευματικό. Έλα όμω...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες τις...

    Σχετικές οδηγίες

    Μελιτζάνες στον καταψύκτη
    Προστέθηκε από thomaei
    5
           
           
    (16)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Σαλάτες-μεζεδάκια και ορεκτικά-συνοδευτικά
    Ένα βιβλίο 185 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της kikitsa 69
    ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της LAKIS1969
    φαγητα
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της vaso lampros
    Ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]