Αβγά γεμιστά
Τα απλά βραστά αβγουλάκια αποκτούν ενδιαφέρον!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να δοκιμάσετε και τις εξής παραλλαγές στη γέμιση (ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω)Αντικαταστήστε τις 2 κ.σ. από τη μαγιονέζα με γιαούρτι (γίνεται πιο ελαφρύ) ή με τυρί κρέμα.Προσθέστε διάφορα φρέσκα αρωματικά, όπως δυόσμο, μάραθο κλπ.Προσθέστε πάπρικα ή κάρυ.Προσθέστε μπέικον.Προσθέστε ψιλοκομμένη πιπεριά.Προσθέστε βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα.Προσθέστε αγγουράκι τουρσί.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίστε τα αβγά και κόψτε τα κατά μήκος. Αφαιρέστε τους κρόκους και βάλτε τους σε ένα μπολ.
-
2
Λιώστε τους κρόκους με ένα πιρούνι και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά.
-
3
Με ένα κουτάλι γεμίστε τα άδεια ασπράδια. Αν θέλετε να γίνουν πιο όμορφα, βάλτε τη γέμιση μέσα σε κορνέ και γεμίστε τα έτσι.
-
4
Διακοσμήστε τα με μια κάπαρη ή λίγο μαϊντανό.
Σχόλια (62)
Δεν έχω δοκιμάσει μόνο να προσθέσω αρωματικά χόρτα δυόσμο κλπ.. Θα το κάνω όμως! ευχαριστώ