Αυγά μαγειρεμένα με φέτα
Αυγά μάτια, μαγειρεμένα μέσα σε φέτα αντί για λάδι.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι τη φέτα. Σε μέτριο τηγάνι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τα θρύμματα της φέτας. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι η φέτα να διαλυθεί τελείως.
-
2
Σπάμε μέσα στο μείγμα τα αβγά μάτια.
-
3
Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, πάντα σε μέτρια φωτιά, για περίπου 5'.
-
4
Πρέπει τα ασπράδια να πήξουν, αλλά οι κρόκοι να μείνουν μελάτοι.
-
5
Σερβίρουμε τα αβγά στα πιάτα, περιχύνοντάς τα με την κρέμα της φέτας. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σχόλια (21)