Sitronella
Sitronella @Sitronella
Τραχήλα

Αυγά μάτια, μαγειρεμένα μέσα σε φέτα αντί για λάδι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

9 Minutes
2 μερίδες
  1. 4 φρέσκα αβγά
  2. 150 γρ. φέτα
  3. 1 φλ. καφέ κρέμα γάλακτος
  4. αλάτι
  5. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι τη φέτα. Σε μέτριο τηγάνι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τα θρύμματα της φέτας. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι η φέτα να διαλυθεί τελείως.

  2. 2

    Σπάμε μέσα στο μείγμα τα αβγά μάτια.

  3. 3

    Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, πάντα σε μέτρια φωτιά, για περίπου 5'.

  4. 4

    Πρέπει τα ασπράδια να πήξουν, αλλά οι κρόκοι να μείνουν μελάτοι.

  5. 5

    Σερβίρουμε τα αβγά στα πιάτα, περιχύνοντάς τα με την κρέμα της φέτας. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (21)

Ραλι
Ραλι @cook_8451296
Αναροτιέμε αν τα αυγά τα χτυπήσω αντί να τα κάνω μάτια ποιό θα είναι το αποτέλεσμα

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Τραχήλα
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα