Αυγά Ποσέ
Τα αυγά ποσέ είναι ένα πολύ νόστιμο πρωινό, αλλά μπορείτε και να τα προσθέσετε και σε μια σαλάτα.
Αν θέλετε να έχουν μια πιο όμορφη όψη τα αυγά σας, εκτός του να προσέξετε να είναι φρέσκα, μπορείτε να κάνετε το εξής: Βάλτε μέσα στο τηγάνι κάποια φόρμα (από αυτές που κάνουμε τα μπισκότα ας πούμε) και ρίξτε το αβγό σας εκεί. Έτσι θα βγει σε σχήμα ολοστρόγγυλο ή καρδιάς κλπ.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Γεμίστε ένα τηγάνι με νερό, μέχρι τη μέση περίπου. Προσθέστε λίγο ξύδι (όχι πολύ όμως γιατί τα αυγά σας θα πάρουν τη γεύση του) και αφήστε το να βράσει.
-
2
Χαμηλώστε τη φωτιά ώστε το νερό να μη κοχλάζει αλλά να σιγοβράζει. Σπάστε το αυγό σε ένα μπολ. Όσο πιο φρέσκο είναι το αυγό σας, τόσο πιο ωραία εμφάνιση θα έχει αφού έχει γίνει ποσέ. Αν δεν είναι φρέσκο, το ασπράδι απλώνει.
-
3
Ρίξτε αργά και με προσοχή το αυγό μέσα στο νερό. Μη το κουνήσετε ή πειράξετε μέχρι να γίνει. Μπορείτε και να το ρίξετε κατευθείαν στο τηγάνι (χωρίς μπολ) αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, ώστε να μην απλωθεί. Το νερό θα πρέπει να είναι αρκετό ώστε να καλύπτει το αυγό.
-
4
Βγάλτε το αυγό με τρυπητό κουτάλι. Με τα δάχτυλά σας αφαιρέστε τυχόν κομματάκια ασπράδι που περισσεύουν, διώξτε επιπλέον υγρά και σερβίρετε.
Σχόλια (23)