alexchef2004
alexchef2004 @cook_8520352

Είναι ένα απλό μείγμα με κουβερτούρα, βρώμη αλλά και μαζί με τα πιο απλά υλικά που υπάρχουν στο σπίτι μας. Δεν θέλει πολλή ώρα η προετοιμασία τους και διατηρούνται αφράτα μετά και από λίγες μέρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην τα ψήσετε πάνω από 12 λεπτά γιατί θα σκληρύνουν. Και μην φοβηθείτε να τα βάλετε κοντά το ένα στο άλλο γιατί τα cookies αυτά δεν θα απλώσουν μόνο θα φουσκώσουν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 cookies σε μεσαίο μέγεθος.
  1. 70 γραμμάρια βούτυρο
  2. 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  3. 3/4 της κούπας ζάχαρη
  4. 1 κούπα αλεύρι
  5. 2 κούπες βρώμη
  6. 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  7. 1 βανιλίνη (αρωματικό βανίλιας)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, τα 100 γραμμάρια κουβερτούρα και την ζάχαρη. Τα τοποθετούμε σε υψηλή φωτιά και μόλις αρχίσει να λιώνει το βούτυρο την χαμηλώνουμε.

  2. 2

    Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την βρώμη, το μπέικιν πάουντερ και την βανιλίνη προσθέτοντας 100 γραμμάρια κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια ή τρίμματα.

  3. 3

    Μόλις κρυώσει το μείγμα της κουβερτούρας σπάμε δύο αυγά και ανακατεύουμε καλά.

  4. 4

    Έπειτα ανακατεύουμε τα δύο μείγματα ώστε να γίνουν ένα συμπαγές και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

  5. 5

    Τέλος με ένα μικρό κουτάλι βάζετε μικρές δόσεις της ζύμης πάνω σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και τα ψήνετε για 12 λεπτά στον αέρα στους 175 βαθμούς Κελσίου.

Αντιδράσεις

Από

alexchef2004
alexchef2004 @cook_8520352
στις