Αφράτα κεκάκια πορτοκαλιού

10 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12-16 μερίδες
  1. 250 γρ. Βιτάμ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  2. 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  3. 2 μέτριου μεγέθους πορτοκάλια
  4. 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  5. 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. 1 φακελάκι ή 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  7. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα βάζουμε να βράσουν σε ένα κατσαρολάκι με άφθονο νερό για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.

  2. 2

    Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Έπειτα, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το πάνω και το κάτω μέρος τους, τα κουκούτσια (αν έχουν) και την άσπρη μεμβράνη και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. O πολτός που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι γύρω στα 250-280 γρ.

  3. 3

    Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.

  4. 4

    Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και τον πολτό των πορτοκαλιών.

  5. 5

    Μέσα σε μπολ ανακατεύουμε την πούδρα των αμυγδάλων με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

  6. 6

    Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού στον κάδο του μίξερ, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.

  7. 7

    Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 ατομικές φορμίτσες και ψήνουμε τα κεικάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου.

  8. 8

    Ελέγχουμε αν ψήθηκαν βυθίζοντας μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμα.

  9. 9

    Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε, πασπαλίζοντάς τα με λίγη άχνη ζάχαρη και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Βιτάμ
Βιτάμ @cook_8518164
στις