Αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού
Πολύ αφράτα, νόστιμα και μοσχοβολάνε πορτοκάλι!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δοκιμάστε και με ξύσμα λεμονιού (χωρίς το χυμό του), θα με θυμηθείτε!!
Υλικά
-
250 γρ. μαργαρίνη
-
1 1/2 κούπα ζάχαρη
-
2 αβγά
-
1 γιαούρτι (εγώ βάζω light 2%)
-
το χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
-
1 κιλό αλεύρι φαρίνα περίπου
-
2 κ.γ baking powder
-
κ.γ σόδα μαγειρικής στη μύτη στο
-
1 κρόκο με λίγο νεράκι για το άλειμμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, κατόπιν το γιαούρτι και μετά ρίχνουμε μέσα το χυμό-ξύσμα.
-
2
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και τη σόδα.
-
3
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
-
4
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας, τα αλείφουμε με το κρόκο-νερό, τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).
Σχόλια (190)