Pinakidou Maria
Pinakidou Maria @cook_09071972
Αλεξανδρούπολη

Πολύ αφράτα, νόστιμα και μοσχοβολάνε πορτοκάλι!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκιμάστε και με ξύσμα λεμονιού (χωρίς το χυμό του), θα με θυμηθείτε!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

38 Minutes
48-50 κουλουράκ
  1. 250 γρ. μαργαρίνη
  2. 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  3. 1 γιαούρτι (εγώ βάζω light 2%)
  4. το χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  5. 1 κιλό αλεύρι φαρίνα περίπου
  6. 2 κ.γ baking powder
  7. κ.γ σόδα μαγειρικής στη μύτη στο
  8. 1 κρόκο με λίγο νεράκι για το άλειμμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, κατόπιν το γιαούρτι και μετά ρίχνουμε μέσα το χυμό-ξύσμα.

  2. 2

    Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και τη σόδα.

  3. 3

    Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.

  4. 4

    Πλάθουμε τα κουλουράκια μας, τα αλείφουμε με το κρόκο-νερό, τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).

Αντιδράσεις

Σχόλια (190)

Sofia Savvoyiannaki
Sofia Savvoyiannaki @cookvegan2173
Γιαουρτι Στραγγ η αγελαδινο? Κ μαργαρινη bitam light γινετε? Κ ζαχαρη stevia η ερυθριτολη(0%θερ μιδες)...κ αλευρι ντινκελ?

Από

Pinakidou Maria
Pinakidou Maria @cook_09071972
στις
Αλεξανδρούπολη