Αφράτα κρουασανοτυροπιτάκια
Νόστιμα, αφράτα τυροπιτάκια κατάλληλα για πρωί, μεσημέρι και βράδυ!
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι συγκεκριμένες δοσολογίες βγάζουν περίπου 50 τυροπιτάκια.Επίσης, μπορούμε να βάλουμε ό,τι γέμιση θέλουμε! Είναι εξίσου ωραία με μικρά λουκανικάκια Φρανκφούρτης.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε την μαγιά με το γάλα, μέχρι να λιώσει.
-
2
Αναμειγνύουμε αρχικά το γιαούρτι και το λάδι και στην συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά, την σόδα και το γάλα με την μαγιά.
-
3
Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί για να δημιουργηθεί μια σχετικά σφικτή ζύμη.
-
4
Όταν τελειώσουμε, αφήνουμε την ζύμη για περίπου 45 λεπτά.
-
5
Σπάμε την φέτα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε με το αυγό.
-
6
Εφόσον η ζύμη μας είναι έτοιμη χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια, ανοίγουμε το καθένα σε κυκλικό σχήμα και το χωρίζουμε σε 8 τρίγωνα. Βάζουμε την γέμιση μας και τυλίγουμε (σαν κρουασάν).
-
7
Τέλος, ψήνουμε στους 180 για 25-30 λεπτά.
Σχόλια