pinalaki
pinalaki @cook_8467672
,Eλλάδα

Από τα καλύτερα μπιφτέκια που έχω φάει, ζουμερά, αφράτα με ντομάτα και κολοκυθάκι και πατάτα. Καλοκαιρινά λόγω των υλικών τους! Και η ροδέλα ντομάτα τα κρατάει ζουμερά κατά την διάρκεια του ψησίματος. Όσο για τις πατάτες λιώνουν στο στόμα. Τα μπιφτέκια δεν τα γυρίζουμε στο ψήσιμο

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μπιφτέκια δεν τα γυρίζουμε στο ψήσιμο και από άνω βάζουμε μια ροδέλα ντομάτας στο καθένα, συνταγή Β.Καλλίδη

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

73 Minutes
6 άτομα
  1. 1 κολοκυθάκι τριμμένο
  2. 1 ντομάτα τριμμένη
  3. 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  4. 1/2 πατάτα τριμμένη
  5. 1 σκελίδα σκόρδο
  6. λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  7. 1/2 φλ. φρυγανιά
  8. 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  9. αλάτι και πιπέρι
  10. 2-3 κ.σ. λάδι
  11. Για τις πατάτες
  12. 1 1/2 κιλό πατάτες κυδωνάτες
  13. 2 ντομάτες στον τρίφτη
  14. 1 σπιτικός ζωμός μυρωδικών
  15. 1/2 φλ. λάδι
  16. αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα λαχανικά, τον μαϊντανό και τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε τις πατάτες. αραδιάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και προσθέτουμε την ντομάτα, τον σπιτικό ζωμό, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε απαλά και αραδιάζουμε από πάνω τα μπιφτέκια.

  2. 2

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα και 10 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Aria Aang
Aria Aang @ariaaang22
Σπιτικό ζωμό μυρωδικών? Δεν έχω. Τι έχει μέσα? Μπορώ να βάλω κάτι άλλο αντί για αυτό? Έχω κυβακια κνορ.. κάνουν? Αλλιώς έχεις κάποια συνταγή να το φτιάξω?

Από

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
στις
,Eλλάδα