Αφράτα μπισκοτοψωμάκια
Τα μπισκοτοψωμάκια αυτά είναι μια πολύ εύκολη, απλή και νοστιμότατη συνταγή...τα συγκεκριμένα σερβίρονται στην Αμερική ως συνοδευτικό αντί για το συνηθισμένο μας ψωμάκι.
Υλικά
-
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
-
1 1/2 κ.γ. αλάτι
-
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
-
1/2 κούπα βούτυρο σοφτ (κρύο)
-
1/2 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
-
1/4 της κούπας γάλα
-
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο γάλακτος για την επικάλυψη.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα μαγειρικής (μείγμα 1).
-
2
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και στη συνέχεια το χτυπάμε μαζί με το γιαούρτι και το γάλα για 2 περίπου λεπτά (μείγμα 2).
-
3
Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα 2 στο μείγμα 1 και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια αφράτη ζύμη.(πρέπει να κολλάει λίγο στα χέρια).
-
4
Τέλος, αφού χωρίσουμε σε 20 περίπου μπαλάκια τη ζύμη μας, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου έως ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα (δλδ 12-15 λεπτά).Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο και...έτοιμα !!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)