katevas
katevas @cook_8511674

Τα μπισκοτοψωμάκια αυτά είναι μια πολύ εύκολη, απλή και νοστιμότατη συνταγή...τα συγκεκριμένα σερβίρονται στην Αμερική ως συνοδευτικό αντί για το συνηθισμένο μας ψωμάκι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
20 ψωμάκια
  1. 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  3. 1 1/2 κ.γ. αλάτι
  4. 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  5. 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  6. 1/2 κούπα βούτυρο σοφτ (κρύο)
  7. 1/2 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
  8. 1/4 της κούπας γάλα
  9. 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο γάλακτος για την επικάλυψη.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα μαγειρικής (μείγμα 1).

  2. 2

    Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και στη συνέχεια το χτυπάμε μαζί με το γιαούρτι και το γάλα για 2 περίπου λεπτά (μείγμα 2).

  3. 3

    Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα 2 στο μείγμα 1 και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια αφράτη ζύμη.(πρέπει να κολλάει λίγο στα χέρια).

  4. 4

    Τέλος, αφού χωρίσουμε σε 20 περίπου μπαλάκια τη ζύμη μας, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου έως ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα (δλδ 12-15 λεπτά).Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο και...έτοιμα !!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

aleksoukos89
aleksoukos89 @cook_8511765
Πραγματικά η συνταγή αυτή ενώ είναι τόσο εύκολη να την φτιάξει κανείς είναι και νοστιμότατη.. Ό,τι πρέπει για συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο αλλά και να τρώγεται σκέτο καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας!!

Από

katevas
katevas @cook_8511674
στις