mamagogo
mamagogo @Mamagogo145309
,ΕΛΛΑΔΑ

Μυρωδάτα ψωμάκια πρωινού με άρωμα Κωνσταντινούπολης!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορεί να χρειαστείτε λίγο αλεύρι ακόμη ανάλογα με την δύναμη του αλευριού που θα χρησιμοποιήσετε. Μην σας τρομάζει η διαδικασία, είναι γρήγορη και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
16 ψωμάκια
  1. 2 φακελάκια μαγιά ξηρή
  2. 1/4 του φλυτζανιού νερό
  3. 4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 1 φλυτζ.τσαγιού γάλα
  5. 1/2 φλυτζ. τσαγιού καλαμποκέλαιο
  6. 2 κουτ.γλ. αλάτι
  7. 2 κουτ.γλ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύουμε καλά την μαγιά στο νεράκι.

  2. 2

    Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπώλ και ανοίγουμε λακουβίτσα στη μέση.

  3. 3

    Ρίχνουμε μέσα εκεί την μαγιά, το γάλα, το λαδάκι, το αλάτι και την ζάχαρη καθώς και το ασπράδι από το αυγό.

  4. 4

    Φτιάχνουμε με τα υλικά μας μια αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και την χωρίζουμε σε 8 μέρη.

  5. 5

    Κάθε ένα από τα 8 μέρη ζύμης το ανοίγουμε με τον πλάστη μας σε ένα μικρό φύλλο, περίπου στο μέγεθος ενός στρογγυλού πιάτου φαγητού, και το αλείφουμε με αρκετό βούτυρο.

  6. 6

    Ακουμπάμε όλα τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο αφού πρώτα τα αλείψουμε με μπόλικο βούτυρο εκτός από το τελευταίο.

  7. 7

    Ενώνουμε με τα χέρια μας τις άκρες των φύλλων μεταξύ τους και με τον πλάστη μας ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο το οποίο χαράζουμε ακτινωτά έτσι ώστε να δημιουργηθούν 16 μικρά τρίγωνα.

  8. 8

    Γεμίζουμε με μια κουταλιά από την γέμιση της αρεσκείας μας (εγώ προτιμώ τριμμένη φέτα) και διπλώνουμε σαν κρουασάν.

  9. 9

    Αλείφουμε με τον κρόκο από το αυγό διαλυμένο σε λίγο νερό.

  10. 10

    Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν 30 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

anastasia19
anastasia19 @Anastasia1908
Θα την δοκιμασω και θα επανελθω,φαινεται νοστιμη!Ειναι σε στυλ κρουασαν μηπως?

Από

mamagogo
mamagogo @Mamagogo145309
στις
,ΕΛΛΑΔΑ