Hara1989
Hara1989 @cook_8510801

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για αφράτη και πεντανόστιμη φανουρόπιτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή η συνταγή είναι μίας γειτόνισσάς μου, της Νόρας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-5 άτομα
  1. 1,5 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  2. 1 φλιτζάνι νερό
  3. 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
  4. 24 κ.σ. χυμός πορτοκάλι (τύπου Amita)
  5. 2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
  6. 1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  7. λίγη μαστίχα τριμμένη (στη μύτη του κουταλιού)
  8. 200 γραμμάρια σταφίδες ξανθές ή μαύρες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία λεκάνη βάζουμε το λάδι, το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, τη μαστίχα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε. Μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.

  2. 2

    Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι κι ανακατεύουμε ξανά. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και διπλώνουμε απαλά το μείγμα.

  3. 3

    Λαδώνουμε κι αλευρώνουμε ένα μεγάλο ταψί ή δύο μικρά και βάζουμε το μείγμα.

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για μία περίπου ώρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Jelly
Jelly @cook_8463809
Θέλω να την κανω επειδη λες οτι γίνεται αφρατη, αλλά μπορεις να μου διευκρινήσεις την ποσότητα του "φλυτζανιου" ; εννοεις πχ την κουπα του νες καφε;
Θα επανελθω για τη βαθμολογια..

Από

Hara1989
Hara1989 @cook_8510801
στις