Αφράτη φανουρόπιτα
Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για αφράτη και πεντανόστιμη φανουρόπιτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή η συνταγή είναι μίας γειτόνισσάς μου, της Νόρας.
Υλικά
-
1,5 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
1 φλιτζάνι νερό
-
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
-
24 κ.σ. χυμός πορτοκάλι (τύπου Amita)
-
2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
-
1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
-
λίγη μαστίχα τριμμένη (στη μύτη του κουταλιού)
-
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
200 γραμμάρια σταφίδες ξανθές ή μαύρες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία λεκάνη βάζουμε το λάδι, το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, τη μαστίχα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε. Μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
-
2
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι κι ανακατεύουμε ξανά. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και διπλώνουμε απαλά το μείγμα.
-
3
Λαδώνουμε κι αλευρώνουμε ένα μεγάλο ταψί ή δύο μικρά και βάζουμε το μείγμα.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για μία περίπου ώρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια
Θα επανελθω για τη βαθμολογια..