Αφράτη πατσαβουρόπιτα με τυριά
Ο ΜΕΡΑΚΛΗΣ της Θεσσαλονίκης προτείνει για αυτή την εβδομάδα μια παραδοσιακή συνταγή για αφράτη τυρόπιτα με πλούσια λιπαρή γεύση και αλλά και ένα ιδιαίτερο μυστικό επιτυχίας, την σόδα στη μορφή του γνώριμου σε όλους μας δροσιστικού αναψυκτικού, που μας δίνει ένα ‘φουσκωμένο’ τελείωμα και μετατρέπει μια απλή παρασκευή σε ένα εκπληκτικό έδεσμα πολυτελείας!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Με τη ματιά του ΜερακλήΕντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με αυτό το εξαιρετικό τυρένιο έδεσμα με εντυπωσιακή όψη, ότι πρέπει για ορεκτικό σε οικογενειακό τραπέζι, και συνοδεύστε το με ένα λευκό δροσερό Chardonnay ή μια Μαλαγουζιά που θα τα έχετε τοποθετήσει νωρίτερα στο ψυγείο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλείφουμε ένα μεσαίο (στρογγυλό ή παραλληλόγραμο) αλλά αρκετά βαθύ ταψί με βούτυρο και στρώνουμε 3 φύλλα ελαφρά λαδωμένα. Αναμειγνύουμε μέσα σε μια λεκάνη το ανθότυρο και τη φέτα. Προσθέτουμε 4 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Αδειάζουμε τη μισή γέμιση των τυριών επάνω στα φύλλα και τη στρώνουμε όμορφα με μια σπάτουλα.
-
2
Στρώνουμε από πάνω δύο ακόμα φύλλα λαδωμένα και αδειάζουμε την υπόλοιπη γέμιση με τα τυριά.
-
3
Σκεπάζουμε την πίτα με 5 ολόκληρα φύλλα κρούστας επίσης λαδωμένα. Εδώ όλο το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι τα φύλλα δεν θα μπουν καλοστρωμένα και περιποιημένα από πάνω, αλλά «αναμαλλιασμένα» και τσαλακωμένα σαν ‘πατσαβούρια’!
-
4
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια με όποιο τρόπο προτιμάμε. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με το σύρμα των αυγών, τη μαργαρίνη (λιωμένη) μαζί με το φρέσκο βούτυρο (επίσης λιωμένο), το γάλα και τη σόδα. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό επάνω από την τυρόπιτα.
-
5
Βάζουμε την πίτα στο φούρνο να ψηθεί στους 180 °C μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί και από μέσα. Το μίγμα με τη σόδα θα απορροφηθεί σιγά-σιγά και θα μας δώσει ένα απόλυτα εντυπωσιακό αποτέλεσμα!!
Σχόλια (4)