κύρια φωτογραφία συνταγής Αφράτη πατσαβουρόπιτα με τυριά
sgeorgopoulou
sgeorgopoulou @cook_8512299
,

Ο ΜΕΡΑΚΛΗΣ της Θεσσαλονίκης προτείνει για αυτή την εβδομάδα μια παραδοσιακή συνταγή για αφράτη τυρόπιτα με πλούσια λιπαρή γεύση και αλλά και ένα ιδιαίτερο μυστικό επιτυχίας, την σόδα στη μορφή του γνώριμου σε όλους μας δροσιστικού αναψυκτικού, που μας δίνει ένα ‘φουσκωμένο’ τελείωμα και μετατρέπει μια απλή παρασκευή σε ένα εκπληκτικό έδεσμα πολυτελείας!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Με τη ματιά του ΜερακλήΕντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με αυτό το εξαιρετικό τυρένιο έδεσμα με εντυπωσιακή όψη, ότι πρέπει για ορεκτικό σε οικογενειακό τραπέζι, και συνοδεύστε το με ένα λευκό δροσερό Chardonnay ή μια Μαλαγουζιά που θα τα έχετε τοποθετήσει νωρίτερα στο ψυγείο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

48 Minutes
6 άτομα
  1. 10 φυλλα κρούστας
  2. 500 γρ. φέτα
  3. 500 γρ. ανθότυρο 
  4. 300 ml γάλα
  5. 1 κουτακι (330 ml) σόδα αεριούχα (αναψυκτικό)
  6. 100 γρ μαργαρίνη
  7. 100 γρ λιωμένο και λίγο ακόμη για τον πάτο του ταψιού φρέσκο βούτυρο 
  8. λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλείφουμε ένα μεσαίο (στρογγυλό ή παραλληλόγραμο) αλλά αρκετά βαθύ ταψί με βούτυρο και στρώνουμε 3 φύλλα ελαφρά λαδωμένα. Αναμειγνύουμε μέσα σε μια λεκάνη το ανθότυρο και τη φέτα. Προσθέτουμε 4 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Αδειάζουμε τη μισή γέμιση των τυριών επάνω στα φύλλα και τη στρώνουμε όμορφα με μια σπάτουλα.

  2. 2

    Στρώνουμε από πάνω δύο ακόμα φύλλα λαδωμένα και αδειάζουμε την υπόλοιπη γέμιση με τα τυριά.

  3. 3

    Σκεπάζουμε την πίτα με 5 ολόκληρα φύλλα κρούστας επίσης λαδωμένα. Εδώ όλο το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι τα φύλλα δεν θα μπουν καλοστρωμένα και περιποιημένα από πάνω, αλλά «αναμαλλιασμένα» και τσαλακωμένα σαν ‘πατσαβούρια’!

  4. 4

    Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια με όποιο τρόπο προτιμάμε. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με το σύρμα των αυγών, τη μαργαρίνη (λιωμένη) μαζί με το φρέσκο βούτυρο (επίσης λιωμένο), το γάλα και τη σόδα. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό επάνω από την τυρόπιτα.

  5. 5

    Βάζουμε την πίτα στο φούρνο να ψηθεί στους 180 °C μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί και από μέσα. Το μίγμα με τη σόδα θα απορροφηθεί σιγά-σιγά και θα μας δώσει ένα απόλυτα εντυπωσιακό αποτέλεσμα!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

despinal
despinal @despinal
Πολύ νόστιμη η πίτα! Αντικατέστησα τη μαργαρίνη με λάδι και βγήκε εξαιρετική, σίγουρα θα την ξαναφτιάξουμε!

Από

sgeorgopoulou
sgeorgopoulou @cook_8512299
στις
,