Αφράτη τυρόπιτα
Υλικά
-
500 γρ. φύλλο κρούστας
-
300 γρ. Φέτα
-
300 γρ. Μυζήθρα
-
200 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
-
1/2 λίτρο γάλα
-
5 αυγά
-
200 ml σόδα αεριούχα (αναψυκτικό)
-
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
-
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού, λιωμένο βούτυρο γάλακτος
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλείφετε το ταψί με λάδι και βούτυρο και στρώνετε 4 φύλλα, επίσης αλειμμένα με λάδι.
-
2
Τρίβετε τη φέτα και τη μυζήθρα, προσθέτετε την κεφαλογραβιέρα και πιπέρι, ανακατεύετε και προσθέτετε στο μείγμα τα αυγά χτυπημένα με το γάλα.
-
3
Ρίχνετε στο ταψί μια ποσότητα από το μείγμα του τυριού και σκεπάζετε μ’ ένα φύλλο σουρωμένο.
-
4
Συνεχίζετε με μείγμα τυριού και πάνω από αυτό στρώνετε άλλο φύλλο.
-
5
Τέλος, ρίχνετε το υπόλοιπο μείγμα τυριού και καλύπτετε την πίτα με τα υπόλοιπα τέσσερα φύλλα, αλειμμένα με λάδι και βούτυρο.
-
6
Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και τη βάζετε στο φούρνο να ψηθεί στους 200 °C για 40’.
-
7
Την περιχύνετε, καυτή όπως είναι, με τη σόδα και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20’, μέχρι να απορροφηθεί η σόδα και να φουσκώσει.
Σχόλια (37)