Αφράτο Κέικ 2
Ευχαριστώ πολύ την κυρία Βάσω που μου έδωσε την συνταγη...
Υλικά
-
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
-
5 αυγά
-
3 βανίλιες
-
1 φλυτζανάκι του ελληνικού καφέ ροδόνερο
-
2 ποτήρια ζάχαρη
-
1 φαρίνα κόκκινη
-
1 γιαούρτι αγελαδίτσα
-
2 κουτ. γλ. μπεικιν-πάουντερ
-
2 κουτ. γλ. κακάο
-
αμύγδαλο σε φλύδες για να καλύψουμε το ταψί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά. Προσθέτουμε με σειρά το γιαούρτι, το λάδι, το ροδόνερο, τις βανίλιες, μπεικιν-πάουντερ και στο τέλος το αλέυρι.
-
2
Αλείφουμε ενα 26 εκ. ταψί με λιγο λάδι και πασπαλίζουμε με αλέυρι. Εχουμε κρατησει στο κεσεδάκι απο το γιαούρτι λίγη ζύμη και ρίχνουμε το κακάο. Μέσα στη φόρμα ρίχνουνε πρώτα τα αμύγδαλα, μετά τό μείγμα του κέικ και στο τέλος το μείγμα με το κακάο. Ανακατέυουμε ελαφρα με ενα πηρούνι για να δώσουμε σχέδιο στο μέιγμα.
-
3
Ψήνουμε στους 170C βαθμούς για 40-50 λεπτά ανάλογα την φόρμα (για μικρά ατομικά φορμάκια περίπου 30λεπτά)
Σχόλια (5)