Αφράτο κέικ καρύδας
Ένα αφράτο κέικ με καρύδα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι της Ντίνας Νικολάου και την είχα βρεί σε ενα περιοδικό! Εγω έλιωσα πανω κουβερτούρα και στόλισα με χρωματιστή τρούφα!
Υλικά
-
400 γρ αλεύρι που φουσκώνει
-
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
200 γρ ζάχαρη άχνη
-
100 γρ ζάχαρη (κανονική)
-
6 αυγά
-
320 γρ καρύδα τριμένη
-
350 γρ γάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάω βούτυρο με τις ζάχαρες να ασπρίσουν.Βάζω ενα-ενα τα αυγά,την καρύδα και σιγα-σιγα το γάλα με το αλεύρι κοσκινισμένο.
-
2
Βάζω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να στεγνώσει μέσα.
Σχόλια (3)