Αφράτο κέικ με μπανάνα και σοκολάτα
Αφράτο κέικ με μπανάνα και σοκολάτα. Η συγκεκριμένη συνταγή κάνει το κέικ σας αφράτο και υγρό. Δεν στεγνώνει και είναι νοστιμότατο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κέικ αυτό είναι καλό να τρώγεται ζεστό γιατί θα είναι ρευστή η σοκολάτα.
Υλικά
-
500 γραμμάρια αλευρι που φουσκώνει
-
2 φλιτζάνια του τσαγιού καφέ ζάχαρη
-
1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
-
1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
-
2 αυγά
-
2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
-
125 γρ. κουβερτούρα
-
2 μεγάλες μπανάνες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε καλά στο μίξερ τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
-
2
Προσθέτουμε μετά το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Βάζουμε και τα 250 γρ αλεύρι και χτυπούμε καλα.
-
3
Τελος προσθέτουμε τα αυγά και το υπόλοιπο αλεύρι.
-
4
Αλευρώνουμε τη φόρμά του κέικ και βάζουμε τη μιση ζυμη στη φορμα.
-
5
Αφου εχουμε κοψει τις μπανανες μας σε ροδελες τις τοποθετουμε προσεκτικά στη σειρα.
-
6
Σπανουμε και την μια πλάκα κουβερτούρας σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε πάνω στις ροδέλες μπανάνας.
-
7
Χύνουμε απο πάνω την υπόλοιπη ζύμη και βάζουμε το κέικ σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς και το αφήνουμε 60 λεπτά!!!
-
8
Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν μαρι και μόλις βγει το κέικ με ένα πινέλο καλύπτουμε όλο το κέικ με σοκολάτα!!! Θα γλειφετε και τα δαχτυλα σας!!
Σχόλια (22)