Αφράτο κέικ μήλου και κανέλας
Ένα εύκολο, αφράτο και νόστιμο κέικ που ο γιος μου λατρεύει. Ότι πρέπει με τον καφέ/τσάι ή ακόμα και για κολατσιό για τα παιδιά στο σχολείο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε προσθέστε λίγα καρύδια στο μίγμα ή λίγη ζάχαρη άχνη από πάνω (αφού κρυώσει το κέικ).
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού καθαρίσετε και κόψετε τα μήλα τα περιχύνετε με λίγο χυμό λεμονιού και μπόλικη κανέλα και αφήνετε στην άκρη.
-
2
Κτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγγα. Όταν σφίξει η μαρέγγα προσθέστε λίγη βανίλια.
-
3
Σε ένα άλλο μπολ κτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέστε τους κρόκους και κτυπάτε καλά να αφρατέψει το μίγμα.
-
4
Προσθέστε το αλεύρι και τα μήλα.
-
5
Με απαλές κινήσεις προσθέστε τη μαρέγγα και αν θέλετε λίγη κανέλα ακόμα.
-
6
Βάζετε σε ένα μακρόστενο ταψί το οποίο έχετε βουτυρώσει προηγουμένως. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα (μπορεί να θέλει 10-15 λεπτά ακόμα αν το ταψί είναι ψηλό).
Σχόλια (4)
Δεν έκανα μαρέγκα αλλά χτύπησα πολύ τη ζαχαρη με τα αυγά,μέχρι που φούσκωσε και άσπρισε.Τα μήλα τα έτριψα στο χοντρό τρίφτη.
Ευχαριστώ για τη συνταγή!!!