κύρια φωτογραφία συνταγής Αφράτο κέικ μήλου και κανέλας
anyouta
anyouta @cook_8448798

Ένα εύκολο, αφράτο και νόστιμο κέικ που ο γιος μου λατρεύει. Ότι πρέπει με τον καφέ/τσάι ή ακόμα και για κολατσιό για τα παιδιά στο σχολείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε προσθέστε λίγα καρύδια στο μίγμα ή λίγη ζάχαρη άχνη από πάνω (αφού κρυώσει το κέικ).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

70 Minutes
8-10 άτομα
  1. 150 γρ. βούτυρο
  2. 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  3. 2 1/2 ποτήρια αλεύρι self-raising
  4. 3 μήλα πράσινα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  5. λίγο χυμό λεμονιού
  6. λίγη βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφού καθαρίσετε και κόψετε τα μήλα τα περιχύνετε με λίγο χυμό λεμονιού και μπόλικη κανέλα και αφήνετε στην άκρη.

  2. 2

    Κτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγγα. Όταν σφίξει η μαρέγγα προσθέστε λίγη βανίλια.

  3. 3

     Σε ένα άλλο μπολ κτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέστε τους κρόκους και κτυπάτε καλά να αφρατέψει το μίγμα.

  4. 4

    Προσθέστε το αλεύρι και τα μήλα.

  5. 5

     Με απαλές κινήσεις προσθέστε τη μαρέγγα και αν θέλετε λίγη κανέλα ακόμα.

  6. 6

     Βάζετε σε ένα μακρόστενο ταψί το οποίο έχετε βουτυρώσει προηγουμένως. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα (μπορεί να θέλει 10-15 λεπτά ακόμα αν το ταψί είναι ψηλό).

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

tasa.dimi
tasa.dimi @cook_8490161
Πολύ ωραίο και μυρωδάτο μηλοκέικ.
Δεν έκανα μαρέγκα αλλά χτύπησα πολύ τη ζαχαρη με τα αυγά,μέχρι που φούσκωσε και άσπρισε.Τα μήλα τα έτριψα στο χοντρό τρίφτη.
Ευχαριστώ για τη συνταγή!!!

Από

anyouta
anyouta @cook_8448798
στις