Αφράτο κέικ πορτοκάλι
Ζουμερό, αφράτο κέικ σαν σιροπιαστό!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μείγμα ζαχαρούχου περνά στο κέικ μας το χρωματίζει και το κάνει ζουμερό και πολύ αφράτο. Το δεύτερο γλάσο είναι για όσους δεν αρέσει η γεύση του τυριού.
Υλικά
-
Για το κέικ
-
2 1/2 φλ. φαρίνα πορτοκάλι ή την απλή
-
3 αυγά
-
1 φλ. γάλα
-
1 φλ. μαργαρίνη μαλακή
-
1 1/2 φλ. ζάχαρη
-
2 βανίλιες
-
1 φακελάκι ζελέ πορτοκάλι
-
1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
-
3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
-
κόκκινο και κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
-
1 Για το γλάσο
-
200 γρ. τυρί κρέμα
-
1/2 φλ. άχνη
-
3 κ.σ. μαργαρίνη
-
κόκκινο και κίτρινο χρώμα
-
ξύσμα σοκολάτας
-
2 Γλάσο
-
1 φλ. μαργαρίνη
-
4 φλ. άχνη
-
2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
-
κόκκινο και κίτρινο χρώμα
-
ξύσμα πορτοκάλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε πολύ καλά το βιτάμ με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, τις βανίλιες.
-
2
Διαλύουμε το ζελέ σε 3-4 κ.σ. χυμό πορτοκάλι, ρίχνουμε στο μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά χτυπάμε να ενσωματωθεί.
-
3
Προσθέτουμε τη φαρίνα με το γάλα εναλλάξ χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε αφράτο μείγμα.
-
4
Ρίχνουμε σε καλά λαδωμένο 22 εκ. ταψί το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 35-40 λεπτά περίπου.
-
5
Σε μπολ ενώνουμε το ζαχαρούχο, τον χυμό πορτοκάλι και την κρέμα γάλακτος, χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα. Προσθέτουμε στο μείγμα 6 σταγόνες κίτρινο και 4 κόκκινο, ανακατεύουμε καλά να αποκτήσουμε πορτοκαλί χρώμα.
-
6
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά και με τη βάση μιας ξύλινης κουτάλας κάνουμε σε όλη την επιφάνεια τρύπες. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα ζαχαρούχου προσέχοντας να μπει στις τρύπες, σε όλο το κέικ.
-
7
Αφήνουμε 5-6 ώρες να απορροφήσει το κέικ όλο το μείγμα, ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ.
-
8
Χτυπάμε όλα τα υλικά του γλάσου μαζί (όποιο κι αν κάνουμε) το χρωματίζουμε με κόκκινο+κίτρινο= πορτοκαλί και καλύπτουμε το κέικ μας.
-
9
Απάνω ρίχνουμε, αν θέλουμε, τριμμένη σοκολάτα ή ξύσμα πορτοκάλι, το διατηρούμε στο ψυγείο.
Σχόλια