Αφράτο κέικ σοκολάτας με 10' προετοιμασίας
Δεν πάει πολύς καιρός που άρχισα να ασχολούμαι με την μαγειρική πιο εντατικά, οπότε ό,τι μπορεί να πετύχει σε μένα μπορεί σε οποιονδήποτε! Είναι ένα αφράτο κέικ σοκολάτας με πολύ καλή αναλογία σοκολάτας-ζάχαρης.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ χρησιμοποίησα γλάσο εμπορίου. Η συνταγή έχει δοθεί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με αναλογίες σε φλυτζάνι τσαγιού.
Υλικά
-
Για το κέικ
-
220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
400 γρ. ζάχαρη
-
6 αυγά
-
100 γρ. γάλα
-
2 βανίλιες
-
85 γρ. κακάο άγλυκο
-
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(ή ΓΟΧ με 2 γεμάτα κ.γλ. μπέικιν πάουντερ)
-
1 πρέζα αλάτι
-
Για το γλάσο
-
100 γρ. κουβερτούρα
-
100 γρ. κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις.
-
2
Στο μπολ του μίξερ κοσκινίζετε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τις βανίλιες
-
3
Στη συνέχεια ρίχνετε το βούτυρο, την ζάχαρη, τα αυγά και το γάλα.Χτυπάτε χαμηλά για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
-
4
Χτυπάμε δυνατά για 4 λεπτά. Η ζύμη θα φουσκώσει λίγο και θα μαλακώσει.
-
5
Σε μια φόρμα κέικ που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, ρίχνουμε το μείγμα.
-
6
Ψήνουμε στην τελευταία σχάρα για 50' περίπου.
-
7
Σε μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
-
8
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ανακατεύουμε λίγο ανά διαστήματα.
Σχόλια (14)