Αφράτο ψωμάκι μαργαρίτα

Bαθμολογία: 4.7759
       
 
116 ψήφοι
,

Περιγραφή

Είναι εύκολη συνταγή και γίνεται ένα ψωμάκι πόλύ γευστικό.
Αφράτο ψωμάκι μαργαρίτα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/5 κ.σ. μαγιά σκόνη
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.σ. ζάχαρη
  • 2 φλ. νερό
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
  • 5 κ.σ.ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψωμί
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Σερβίρει: 7 άτομα
Κόστος:
(15 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(16 ψήφοι)
Προετοιμασία: 5 ώ (11 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 43' (12 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Λιώνουμε από το προηγούμενο βράδυ τη ½ κουταλιά μαγιά με το ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι, ώστε να φτιάξουμε έναν πηχτό χυλό που θα χρησιμεύσει για προζύμι. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε όλη τη νύχτα να γίνει.
  2. Σε μπολ ρίχνουμε το προζύμι μας, την υπόλοιπη μαγιά, το αλάτι και την ζάχαρη και προσθέτουμε το υπόλοιπο 1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.
  3. Ζυμώνουμε προσθέτοντας τόσο αλεύρι ώστε να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Όταν θα έχει η ζύμη μας γίνει ομοιόμορφη τότε προσθέτουμε λίγο – λίγο το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφήσει όλο.
  5. Βάζουμε τη ζύμη σε καθαρό μπολ που το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και το αφήνουμε να διπλασιαστεί.
  6. Όταν ετοιμαστεί το χωρίζουμε σε 7 ίσες μπαλίτσες.
  7. Τοποθετούμε στο κέντρο ενός λαδωμένου ταψιού την μια μπαλίτσα και γύρω της τοποθετούμε τις υπόλοιπες. Πιέζουμε ελαφρά.
  8. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι, ηλιόσπορους κ.α..
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C έως ότου ροδίσει. Περίπου 40λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Άν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο αλεύρι λίγη μαστίχα κοπανισμένη, ξύσμα από πορτοκάλι και περισσότερη ζάχαρη και γίνεται σαν γλυκό ψωμί.

Σχετικές συνταγές

Ψωμί Ψωμί
       
       
(198)
Λευκό ψωμί Λευκό ψωμί
       
       
(40)
Ψωμί Σπιτικό Ψωμί Σπιτικό
       
       
(12)
Αφράτο ψωμί Αφράτο ψωμί
       
       
(27)
Σπιτικό ζυμωτό ψωμί Σπιτικό ζυμωτό ψωμί
       
       
(5)
Ζυμωτό ψωμί Ζυμωτό ψωμί
       
       
(56)
Ατομικά ψωμάκια Ατομικά ψωμάκια
       
       
(62)

    158 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από akilina, 9-10-08  
    Αφράτη και πολύ νόστιμη η μαργαρίτα σου. Μόνο που την επόμενη φορά χρειαζόμαστε διπλή τουλάχιστον δόση!
    #
    Σχόλιο από teri, 9-10-08  
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Γίνεται πράγματι πολύ αφράτο, εγώ το χρησιμοποιώ και σαν ψωμάκι για σάντουιτσ.
    #
    Σχόλιο από mama, 10-10-08  
    Ήταν πολύ αφράτο και εύκολο ψωμί.. Σίγουρα θα το ξαναφτιάξω.. μόνο που εγώ θέλω περισσότερο αλάτι.. μου φάνηκε ανάλατο..Ευχαριστώ για την συνταγή..
    #
    Σχόλιο από teri, 10-10-08  
    η αλήθεια είναι πως εγώ είμαι λίγο... τσακωμένη με το αλάτι μαμα.
    #
    Σχόλιο από teri, 10-10-08  
    Ξέχασα, ευχαριστώ μαμα.
    #
    Σχόλιο από mariaCh, 12-10-08  
    πολυ νοστημη!!! και οτι πρεπει για κολατσιο για την μικρη μου στο σχολειο!! σε ευχαριστω πολυ!
    #
    Σχόλιο από mama, 12-10-08  
    Λοιπόν έβαλα λίγο αλατάκι ακόμα και το έκανα 2 φραντζολάκια αντί για μαργαρίτα.. Μπορώ να πω με σιγουριά πως αυτό θα είναι το ψωμί μας από δω και πέρα.. Σαν φραντζολάκι θέλει ψήσιμο 25 με 30 λεπτά όχι παραπάνω... και μιλάμε για τέλειο ψωμάκι!!
    #
    Σχόλιο από Martha_T, 15-10-08  
    Πέντε και πραγματικά τα αξίζουν. Το έφτιαξα χθες για να συνοδεύσει το σημερινό φαγάκι μας ήδη λείπουν τα 4 πέταλα της μαργαρίτας.
    Μπράβο.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 15-10-08  
    teri η ποσότητα για τη μαγιά που γράφεις είναι ένα φακελάκι ή λίγο παραπάνω? Πολύ εύκολο φαίνεται, θα το φτιάξω σίγουρα!
    #
    Σχόλιο από teri, 15-10-08  
    Νομίζω sonrisa πως πρέπει να είναι λίγο παραπάνω.
    #
    Σχόλιο από M_M_R_S_L, 19-10-08  
    Νόστιμο,εύκολο,τέλειο Α+++
    Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από Hlianna, 30-10-08  
    Το αλεύρι "το όσο πάρει" πόσο είναι περίπου;.........Ας προσδιορίζουμε στο περίπου....
    Μού φαίνεται πολύ ωραίο και θα το προσπαθήσω.....
    #
    Σχόλιο από mama, 30-10-08  
    Hillana περίπου 500γρ μου παίρνει εμένα!!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 31-10-08  
    Μου φαίνεται πολύ ωραία η συνταγή σου και εύκολη! Θα τη φτιάξω και θα σου πω τις εντυπώσεις μου!
    #
    Σχόλιο από fistikaki, 28-11-08  
    #
    Σχόλιο από mama, 12-12-08  
    ..με πόση μαγιά νωπή μπορω να αντικαταστήσω αυτη την δόση???
    Οποιος γνωρίζει please...
    #
    Σχόλιο από xaroula, 12-12-08  
    mama μια κουταλια σκονη μαγια =15 γρ νωπη
    οποτε κανε τους υπολογισμους σου :) :)
    [αυτο ξερω εγω]
    #
    Σχόλιο από mama, 12-12-08  
    Είσαι γλύκα... Ευχαριστώ :o)
    #
    Σχόλιο από anmadimi, 6-1-09  
    Πολύ ωραίο το ψωμάκι και αφράτο.΄Οπως είπαν και οι προηγούμενοι βολικό για σάντουις των παιδιών για το σχολείο.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 1-2-09  
    Τι ωραια συνταγη ειναι αυτη! Ημουν ξαπλωμενη για υπνο και σηκωθηκα να κανω το προζυμη! Αυριο θα τα φτιαξω και θα σου βαλω βαθμο! Να ρωτησω αν το φτιαξω βραδυ και το αφησω να φουσκωσει ολη νυχτα για να το ψησω το πρωι νωρις, θα παθει τιποτα;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

    122 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από akilina, 9-10-08  
    Αφράτη και πολύ νόστιμη η μαργαρίτα σου. Μόνο που την επόμενη φορά χρειαζόμαστε διπλή τουλάχιστον δόση!
    #
    Σχόλιο από teri, 9-10-08  
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Γίνεται πράγματι πολύ αφράτο, εγώ το χρησιμοποιώ και σαν ψωμάκι για σάντουιτσ.
    #
    Σχόλιο από mama, 10-10-08  
    Ήταν πολύ αφράτο και εύκολο ψωμί.. Σίγουρα θα το ξαναφτιάξω.. μόνο που εγώ θέλω περισσότερο αλάτι.. μου φάνηκε ανάλατο..Ευχαριστώ για την συνταγή..
    #
    Σχόλιο από teri, 10-10-08  
    η αλήθεια είναι πως εγώ είμαι λίγο... τσακωμένη με το αλάτι μαμα.
    #
    Σχόλιο από teri, 10-10-08  
    Ξέχασα, ευχαριστώ μαμα.
    #
    Σχόλιο από mariaCh, 12-10-08  
    πολυ νοστημη!!! και οτι πρεπει για κολατσιο για την μικρη μου στο σχολειο!! σε ευχαριστω πολυ!
    #
    Σχόλιο από Martha_T, 15-10-08  
    Πέντε και πραγματικά τα αξίζουν. Το έφτιαξα χθες για να συνοδεύσει το σημερινό φαγάκι μας ήδη λείπουν τα 4 πέταλα της μαργαρίτας.
    Μπράβο.
    #
    Σχόλιο από M_M_R_S_L, 19-10-08  
    Νόστιμο,εύκολο,τέλειο Α+++
    Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 31-10-08  
    Μου φαίνεται πολύ ωραία η συνταγή σου και εύκολη! Θα τη φτιάξω και θα σου πω τις εντυπώσεις μου!
    #
    Σχόλιο από fistikaki, 28-11-08  
    #
    Σχόλιο από anmadimi, 6-1-09  
    Πολύ ωραίο το ψωμάκι και αφράτο.΄Οπως είπαν και οι προηγούμενοι βολικό για σάντουις των παιδιών για το σχολείο.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 1-2-09  
    Tερι,τελικα το εψησα στον αερα! Μπραβο,τελεια η μαργαριτα σου!!! Εγινε πολυ αφρατη!!! Αλλα θα συμφωνησω με την μαμα,θελει κι αλλο αλατακι!!! Ευχαριστουμε πολυ!!!! πεντε πιρουνακια σου αξιζουν!!!!
    #
    Σχόλιο από teri, 2-2-09  
    Ευχαριστώ Κάρμεν για τα πιρουνάκια, πράγματι γίνεται αφράτη, γευστική και καταναλώνεται αμέσως. Όσο για το αλάτι, αυτό καθορίζεται πάντα από το πως αρέσει στον καθένα.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 3-2-09  
    Τeri,το εφτιαξα 3 συνεχομενες ημερες!!!
    Πω..Πω...ειναι φανταστικο,και παλυ μπραβο!!!!!!! Εχουν τρελαθει ολοι!!! Το ενα μαλιστα το πηγα της γιαγιας μου και χαρηκε πολυ!!! Να εισαι καλα!!!! Εσυ και η οικογενεια σου!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 26-2-09  
    Πραγματικά υπέροχο!Το φτιάχνω σχεδόν κάθε βδομάδα.
    Συμφωνώ ότι θέλει παραπάνω αλάτι.
    #
    Σχόλιο από kotsilo, 1-3-09  
    Η συνταγή είναι υπέροχη!! Πρόσθεσα λίγο παραπάνω αλάτι (ίση ποσότητα με τη ζάχαρη) και ξετρελάθηκαν όλοι!! Δεν προλαβαίνει να κρυώσει κι εξαφανίζεται!!
    #
    Σχόλιο από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΡΑ, 3-4-09  
    teri,συγχαρητήρια!Επιτρεψέ μου όμως νά παρατηρήσω ότι η φωτογραφία πού έχεις αναρτήσει δέν ανταποκρίνεται στήν τελειότητα πού έχει τό ψωμί σου όταν ετοιμαστεί.Από τίς πρώτες συνταγές πού έφτιαξα όταν έγινα πρίν λίγους μήνες μέλος σαυτό τό καταπληκτικό site ήταν καί τό ψωμί σου αυτό καί είχε [καί συνεχίζει νά έχει} τέτοια επιτυχία πού θά μέ κάνει νά πιστέψω ότι ίσως διάβηκα τό κατόφλι τού ερασιτέχνη!Μάθε ακόμη ότι τό ψωμί σου αυτό,τό φτιάχνω 2 φορές τήν εβδομάδα επί 7 δόσεις τή φορά!Γιατί?Εργάζομαι σέ Ελληνική εταιρεία στήν Αφρική καί τρώνε εδώ 25 Ελληνες!Σευχαριστώ πολύ,όπως ευχαριστώ τούς σπουδαίους δημιουργούς αυτού τού site καί τούς επίσης σπουδαίους συνεργάτες καί μέλη γιά όλα όσα δημιουργούν σαυτό τό χώρο!Νάστε καλά!
    #
    Σχόλιο από teri, 3-4-09  
    Σ'ευχαριστώ Νικόλαε, είμαι πολύ χαρούμενη που σου αρέσει η συνταγή για την μαργαρίτα μου. Πολλά φιλιά.
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 14-5-09  
    Ευχαριστώ Sitronella και Teri! Θα το κάνω την άλλη φορά έτσι όπως λέτε.Χωρίς λάδι και στη σακούλα...
    #
    Σχόλιο από Melitsa, 1-6-09  
    Πολύ καλή η συνταγή σου.Πρώτη φορά πετυχαίνω ψωμί!Τα μικρά ξετρελάθηκαν και δεν έμεινε τίποτα!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

    25 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 15-10-08  
    teri η ποσότητα για τη μαγιά που γράφεις είναι ένα φακελάκι ή λίγο παραπάνω? Πολύ εύκολο φαίνεται, θα το φτιάξω σίγουρα!
    #
    Σχόλιο από teri, 15-10-08  
    Νομίζω sonrisa πως πρέπει να είναι λίγο παραπάνω.
    #
    Σχόλιο από Hlianna, 30-10-08  
    Το αλεύρι "το όσο πάρει" πόσο είναι περίπου;.........Ας προσδιορίζουμε στο περίπου....
    Μού φαίνεται πολύ ωραίο και θα το προσπαθήσω.....
    #
    Σχόλιο από mama, 30-10-08  
    Hillana περίπου 500γρ μου παίρνει εμένα!!
    #
    Σχόλιο από mama, 12-12-08  
    ..με πόση μαγιά νωπή μπορω να αντικαταστήσω αυτη την δόση???
    Οποιος γνωρίζει please...
    #
    Σχόλιο από xaroula, 12-12-08  
    mama μια κουταλια σκονη μαγια =15 γρ νωπη
    οποτε κανε τους υπολογισμους σου :) :)
    [αυτο ξερω εγω]
    #
    Σχόλιο από mama, 12-12-08  
    Είσαι γλύκα... Ευχαριστώ :o)
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 1-2-09  
    Τι ωραια συνταγη ειναι αυτη! Ημουν ξαπλωμενη για υπνο και σηκωθηκα να κανω το προζυμη! Αυριο θα τα φτιαξω και θα σου βαλω βαθμο! Να ρωτησω αν το φτιαξω βραδυ και το αφησω να φουσκωσει ολη νυχτα για να το ψησω το πρωι νωρις, θα παθει τιποτα;
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 1-2-09  
    Και κατι αλλο, που το ψηνουμε? σε αερα η αντιστασεις?
    #
    Σχόλιο από Fagitaki, 8-2-09  
    Γρήγορη ερώτηση...
    Δεν γίνεται να βάλουμε τη μαγιά όλη σε σκόνη αντί να φτιάξουμε το προζύμι...??
    #
    Σχόλιο από glykoula, 19-2-09  
    kalimera teri, eftiaksa to psomaki sou giati eimai latris tis margaritas, alla den mou fouskose katholou kai mesa den mporo na po oti psuthike. mhpos mporeis na me vohthiseis, giati mou egine etsi ???
    #
    Σχόλιο από delicious, 27-2-09  
    glykoula φούσκωσε το προζύμι σου? Υπάρχει περίπτωση η μαγιά που χρησιμοποίησες να μην ήταν ενεργή? Η μαγιά από όσο ξέρω θέλει και συγκεκριμένη θερμοκρασία το νερό που θα της βάλεις,ως 40c,αλλιώς καταστρέφεται.
    Εγώ θα την φτιάξω αύριο.
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 13-5-09  
    Πολύ ωραία και αφράτα ψωμάκια. Μπράβο!
    Επειδή διάβασα τα σχόλια, έκανα από την αρχή διπλή δόση και φύλαξα και λίγα στην κατάψυξη.
    Η κόρα όμως, μου βγήκε λίγο σκληρή...Μήπως ξέρετε γιατί? Εμένα μου άρεσε γιατί μου αρέσουν τα τραγανά, αλλά πως θα μπορούσα να την κάνω λίγο πιό μαλακή? Μέσα ήταν αφράτο, τέλειο...
    #
    Σχόλιο από teri, 13-5-09  
    Κριστίνα μου σε ευχαριστώ. Πραγματικά όμως δεν ξέρω πως να μην γίνει τραγανή η κόρα. Ίσως αν δεν το άλοιφες με λάδι πριν το βάλεις στον φούρνο, να μην γινόταν τόσο τραγανό. Δεν ξέρω ακρίβώς.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 13-5-09  
    CHRISTEN35 δοκίμασε μόλις βγάλεις το ψωμάκι από το φούρνο σου να το τυλίξεις σε μια πετσέτα και ακόμα καλύτερα να το βάλεις μέσα σε πλαστική σακούλα. Η υγρασία που βγάζει κάνει την κόρα μαλακή.
    #
    Σχόλιο από charala23, 1-6-09  
    CHRISTEN35,για να μην είναι πολύ τραγανή η κόρα θα πρέπει να μειώσεις την ζάχαρη!
    #
    Σχόλιο από panandreas, 21-1-11  
    Επειδή με κούπες και κουτάλια δεν τα πάω καλά το "1 1/2 κουταλιά της σούπας μαγιά σκόνη" πόσα φακελάκια μαγιά είναι???
    #
    Σχόλιο από linaaaap, 17-11-11  
    Τώρα το έχω στο φούρνο, ωστόσο έχω μια απορία ως άσχετη! Όταν είναι να χωρίσουμε τις 7 μπαλίτσες, ζυμώνουμε κανονικά ή χαλαρά για να μην ξεφουσκώσει;
    #
    Σχόλιο από ritapol, 22-2-12  
    εχει φτιαξει κανεις αυτη τη συνταγη σε λαγανα ?θα μπορουσε να γινει?το ψωμακι αυτο βγαινει αφρατο οπως τα κουλουρια θεσσαλονικης?
    #
    Σχόλιο από katerinapanag, 26-4-13  
    Περίπου πόση ώρα θέλει για να διπλασιαστεί σε όγκο??
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    11 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από mama, 12-10-08  
    Λοιπόν έβαλα λίγο αλατάκι ακόμα και το έκανα 2 φραντζολάκια αντί για μαργαρίτα.. Μπορώ να πω με σιγουριά πως αυτό θα είναι το ψωμί μας από δω και πέρα.. Σαν φραντζολάκι θέλει ψήσιμο 25 με 30 λεπτά όχι παραπάνω... και μιλάμε για τέλειο ψωμάκι!!
    #
    Σχόλιο από Τουλα, 4-5-09  
    Η συνταγή σου είναι πολύ πετυχημένη.Εγώ την έκανα με μια παραλλαγή.Γέμισα τα ψωμάκια με διάφορα λαχανικά , ψημένη σάλτσα ντομάτας και τυριά.Είναι πλήρες κολατσιό!!
    #
    Σχόλιο από teri, 4-5-09  
    θα είναι πραγματικά υπέροχο Τούλα! Η αλήθεια είναι πως δεν το είχα σκεφτεί αυτό, γιαυτό μαρέσει η κουζίνα, βάζει την φαντασία σου να δουλέψει!!
    #
    Σχόλιο από dolly_g, 19-11-09  
    τελειο το ψωμακι και τα πεντε πιρουνακια ειναι λιγα!!! μολις βγηκε απο το φουρνο και ειναι σκετη απολαυση!! αν και για να πω την αληθεια εγω χρησιμοποιησα αλευρι ολικης που πηρα φρεσκο απο το χωριο του αντρα μου!! παντα τετοιες συνταγες τερι!!
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 26-12-09  
    Πολύ ωραίο βγήκε το ψωμάκι! Έκανα μία μαργαρίτα με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μία με κίτρινο αλεύρι για χωριάτικο ψωμί. Και τα δύο έγιναν αφράτα, μόνο που αυτό με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ήθελε λίγο αλατάκι ακόμα. Την επόμενη φορά θα ρίξω λίγο παραπάνω. Μπράβο για τη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από v.polina, 22-5-10  
    πολυ ωραιο ψωμακι,εγω δεν βαζω ζαχαρη αλλα μελι και γινεται σουπερ!!!!
    μου βγαινουν 7-8 σττρογγυλα ψωμακια και γινονται αναρπαστα!!!
    #
    Σχόλιο από v.polina, 10-6-10  
    το εκανα και χωρις λαδι,νομιζω οτι γινεται καλυτερο ετσι,δεν τριβεται τοσο πολυ η ψιχα του..
    #
    Σχόλιο από olgakimam, 25-11-11  
    Καλησπερα και συγχαρητηρια για τη συνταγη σου! Ξετρελαθηκαμε!! Προσθεσα ενα κουταλακι του γλυκου γλυκανισο και το πηγαινε πολυ, επισης εβαλα και εγω περισσοτερο αλατακι :) Και παλι συγχαρητηρια!!
    #
    Σχόλιο από georgia1, 17-6-12  
    Πεντανοστιμο! Έβαλα 1 κ.γ. αλάτι και 2 κ.σ. ζάχαρη. (Φαντάζομαι ότι αυτό που στα υλικά γράφεται 1 1/5 κ.σ. μαγιά είναι μιάμισυ κ.σ.)
    #
    Σχόλιο από Eyridice Vicky Polychronopoulou, 10-6-16  
    Υπέρτατο ψωμάκι!!! Το πρωτο μου ψωμί!!! :D εγω χρησιμοποίησα κούπα του νεσκαφέ σαν μονάδα μέτρησης κι έτσι μου πήρε κοντά 1 κιλό αλεύρι...
    Χρησιμοποίησα ένα φακελάκι μαγιά και ένα κουταλάκι αλάτι!!! Ειναι τέλειο!!
    #
    Σχόλιο από Athina, 4-7-17  
    Την εφτιαξα με αλευρι γ.ο.χ. μια φορα ακολουθωντας τη συνταγη κ ηθελε αλατακι. Ωραια ηταν αλλα δεν τρελαθηκα. Την ξαναεφτιαξα με αλευρι ολικης, 2 κ.σ. λαδι και απο 1 κ.γ. αλατι και ζαχαρη και ηταν τελεια! Ακριβως στα γουστα μου. Ευχαριστω πολυ!
    Υ.γ. το προζυμι γινεται ωραιοτατο και στο μισαωρο. Με το που βγαλει φυσαλιδες ειναι ετοιμο. Για μενα δε χρειαζεται να το βαλουμε απο βραδυς. Επισης το ραντισμα με λαδι δεν κολαει το σουσαμι ή τα σπορια, οποτε το ραντισα με νερο και μια χαρα κολλησαν.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η διαδικασία του ζυμώματος
    Το ζύμωμα του ψωμιού είναι μια σχετικά εύκολη ...
    Τα μυστικά του αρτοπαρασκευαστή
    Ο αρτοπαρασκευαστής είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλεί...
    Ψωμί με προζύμι
    Τι καλύτερο από το σπιτικό προζυμένιο ψωμί; Εί...
    Το καστανό ρύζι στη νηστεία
    Το ρύζι βρίσκεται μέσα στο εβδομαδιαίο μας μενού κ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    zymes
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της kostasspithakis
    Ψωμια
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της Ορεξατη
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 225 αγαπημένων συνταγών, του/της lunallenagr
    I
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της ilimas
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 259 αγαπημένων συνταγών, του/της Κατερίνα Μ