Αφράτο ψωμάκι μαργαρίτα
Είναι εύκολη συνταγή και γίνεται ένα ψωμάκι πόλύ γευστικό.
Recipe by teri
Υλικά
-
1 1/5 κ.σ. μαγιά σκόνη
-
1/3 κ.γ. αλάτι
-
1/2 κ.σ. ζάχαρη
-
2 φλ. νερό
-
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
-
5 κ.σ.ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε από το προηγούμενο βράδυ τη ½ κουταλιά μαγιά με το ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι, ώστε να φτιάξουμε έναν πηχτό χυλό που θα χρησιμεύσει για προζύμι. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε όλη τη νύχτα να γίνει.
-
2
Σε μπολ ρίχνουμε το προζύμι μας, την υπόλοιπη μαγιά, το αλάτι και την ζάχαρη και προσθέτουμε το υπόλοιπο 1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.
-
3
Ζυμώνουμε προσθέτοντας τόσο αλεύρι ώστε να μην κολλάει στα χέρια.
-
4
Όταν θα έχει η ζύμη μας γίνει ομοιόμορφη τότε προσθέτουμε λίγο – λίγο το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφήσει όλο.
-
5
Βάζουμε τη ζύμη σε καθαρό μπολ που το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και το αφήνουμε να διπλασιαστεί.
-
6
Όταν ετοιμαστεί το χωρίζουμε σε 7 ίσες μπαλίτσες.
-
7
Τοποθετούμε στο κέντρο ενός λαδωμένου ταψιού την μια μπαλίτσα και γύρω της τοποθετούμε τις υπόλοιπες. Πιέζουμε ελαφρά.
-
8
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι, ηλιόσπορους κ.α..
-
9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C έως ότου ροδίσει. Περίπου 40λεπτά.
Σχόλια (135)