Αφράτο ψωμί σικάλεως
Νοστιμότατο και αφράτο ψωμάκι...
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να το διατηρήσετε στην κατάψυξη για αρκετό διάστημα και όταν το βγάλετε να είναι σαν φρέσκο.
Υλικά
-
750 γρ. αλεύρι σικάλεως μαλακό
-
750 γρ. αλεύρι σικάλεως σκληρό
-
Αναπιασμένο προζύμι
-
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά αλάτι
-
1 φλυντζανάκι του καφέ λάδι
-
1200 γρ. χλιαρο νερό περίπου
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμαι το μαλακό αλεύρι μαζι με το σκληρό.
-
2
Κάνουμε μια γουρνίτσα και γύρω - γύρω και ρίχνουμε το αλατάκι.
-
3
Κατόπιν μέσα στη γουρνίτσα ρίχνουμε το προζύμι, το λαδάκι και ξεκινάμε το ζύμωμα.
-
4
Προσθέτοντας σιγά - σιγά το χλιαρό νεράκι.
-
5
΄Οταν το ζυμάρι δεν κολάει στα χέρια είναι έτοιμο.
-
6
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο και πλάθουμε καρβελάκια.
-
7
Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψακι και ψήνουμε για 1 ωρα και 10 λεπτα στους 180 βαθμούς.
-
8
Όταν βγάλουμε το ψωμάκι απο το φούρνο το αλείφουμε με λίγο λαδάκι και το τυλίγουμε σε ενα τραπεζομάντηλο με την ανάποδη πλευρά του προς τα πάνω.
Σχόλια (5)