Αφράτο ψωμί σικάλεως

Rabit
Rabit @Rabit1976
ΛΑΜΙΑ,

Νοστιμότατο και αφράτο ψωμάκι...

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να το διατηρήσετε στην κατάψυξη για αρκετό διάστημα και όταν το βγάλετε να είναι σαν φρέσκο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 καρβελάκια
  1. 750 γρ. αλεύρι σικάλεως μαλακό
  2. 750 γρ. αλεύρι σικάλεως σκληρό
  3. Αναπιασμένο προζύμι
  4. 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά αλάτι
  5. 1 φλυντζανάκι του καφέ λάδι
  6. 1200 γρ. χλιαρο νερό περίπου

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια λεκάνη ανακατεύουμαι το μαλακό αλεύρι μαζι με το σκληρό.

  2. 2

    Κάνουμε μια γουρνίτσα και γύρω - γύρω και ρίχνουμε το αλατάκι.

  3. 3

    Κατόπιν μέσα στη γουρνίτσα ρίχνουμε το προζύμι, το λαδάκι και ξεκινάμε το ζύμωμα.

  4. 4

    Προσθέτοντας σιγά - σιγά το χλιαρό νεράκι.

  5. 5

    ΄Οταν το ζυμάρι δεν κολάει στα χέρια είναι έτοιμο.

  6. 6

    Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο και πλάθουμε καρβελάκια.

  7. 7

    Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψακι και ψήνουμε για 1 ωρα και 10 λεπτα στους 180 βαθμούς.

  8. 8

    Όταν βγάλουμε το ψωμάκι απο το φούρνο το αλείφουμε με λίγο λαδάκι και το τυλίγουμε σε ενα τραπεζομάντηλο με την ανάποδη πλευρά του προς τα πάνω.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Sol81
Sol81 @cook_8455186
Το αφήνουμε να φουσκώσει μία φορά μετά το ζύμωμα και μία μετά το πλάσιμο των καρβελιών?

Από

Rabit
Rabit @Rabit1976
στις
ΛΑΜΙΑ,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα