Αφράτο ρύζι
Για να έχετε αφράτο ρύζι, ακολουθήστε τις οδηγίες παρακάτω, αλλά και τις συμβουλές αυτές:
Αγοράστε ρύζι καλής ποιότητας
Το ρύζι Μπασμάτι έχει πιο έντονη γεύση από το απλό μακρύκοκκο ρύζι κι έτσι είναι καλύτερο συνοδευτικό για πικάντικα φαγητά.
Το απλό μακρύκοκκο ρύζι σερβίρεται συχνά με Κινέζικο φαγητό, ως ουδέτερη βάση που θα αποροφήσει τις υπόλοιπες γεύσεις.
Για ρύζι αρωματικό:
Με κρόκο (σαφράν)για ένα πλούσιο, χρυσαφί ρύζι, ρίξτε μια πρέζα σαφράν στην αρχή του βρασίματος.
Με ντομάτα: προσθέστε μια κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας στο νερό και ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίξτε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και πλύντε το κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό που τρέχει να είναι καθαρό. Έτσι σιγουρεύεστε πως το ρύζι σας θα είναι σπυρωτό.
-
2
Κουνήστε καλά το σουρωτήρι να φύγει όλο το νερό και βάλτε το ρύζι σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το αλάτι και το νερό. Βάλτε το σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει και μετά ανακατέψτε το ρύζι και μειώστε τη θερμοκρασία. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήστε το ρύζι να σιγορβράσει για 10 λεπτά. Μην ξαναανακατέψετε το ρύζι από δω και πέρα.
-
3
Ρίξτε μια ματιά στο ρύζι σας. Θα πρέπει να έχει απορροφήσει όλο το νερό. Αν υπάρχει ακόμα νερό, σκεπάστε ξανά την κατσαρόλα και αφήστε τη για άλλα 2-3 λεπτά. Κλείστε τελείως το μάτι, σκεπάστε την κατσαρόλα με μια πετσέτα κουζίνας και το καπάκι, και αφήστε το ρύζι έτσι σκεπασμένο για άλλα 5 λεπτά. Έτσι θα φύγει όλη η υγρασία και το ρύζι σας θα είναι αφράτο και σπυρωτό.
-
4
Πριν σερβίρετε το ρύζι, αφρατέψτε το με ένα πιρούνι.
Σχόλια (41)