Αγαπημένη μανιταρόπιτα με ντομάτα
Είναι μια συνταγή της μανούλας μου που την φτιάχνουμε εδώ και πολλά χρόνια.. Είναι χιλιοτεσταρισμένη, εύκολη, πεντανόστιμη και χορταστική! Αν έχετε χρόνο και διάθεση, τότε φτιάξτε το δικό σας φύλλο και θα την απογειώσετε!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας, κόβουμε τις φέτες του ζαμπόν σε μικρά τετράγωνα (αν έχουμε για παράδειγμα φέτες από τετράγωνο ζαμπόν, όπως είναι όλες μαζί η μία πάνω από την άλλη κόβουμε με το μαχαίρι περίπου 5 ισομερείς οριζόντιες λωρίδες και στην συνέχεια 5 κάθετες, ώστε να δημιουργηθούν μικρά τετραγωνάκια).
-
2
Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια πολύ απλά και γρήγορα τραβώντας με τα δαχτυλά μας την φλούδα και στη συνέχεια τα ψιλοκοβουμε σε μικρά κομματια, ανάλογα με το πόσο θέλουμε να φαίνονται στην πίτα μας ή όχι.
-
3
Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.
-
4
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό και σχετικά βαθύ σκεύος και στη συνέχεια τσιγαρίζουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ζαμπόν.
-
5
Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια.
-
6
Αφού λαδωθούν και χάσουν λίγο όγκο, ρίχνουμε τις ντομάτες, λίγο αλάτι, πιπέρι και την ρίγανη.
-
7
Το αφήνουμε να βράσει περίπου 15 λεπτά σε μέση θερμοκρασία. Η γέμιση είναι έτοιμη όταν θα έχουν σωθεί τα πολλά υγρά. Την αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε, ώστε να ενσωματωθεί στην υπόλοιπη γέμιση.
-
8
Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το φύλλο(προσωπικά την έχω δοκιμάσει και με σφολιάτα και με φύλλο κουρού και σπιτικό και μ' άρεσε με όλα.. οπότε το αφήνω στην κρίση σας τι φύλλο θα χρησιμοποιήσετε!!).
-
9
Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε να πάει παντού και κλείνουμε την πίτα.
-
10
Την χαράζουμε, την αλείφουμε με ένα αυγό χτυπημένο (προαιρετικά) και την περιχύνουμε με το γάλα.
-
11
Την ψήνουμε στον 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, μέχρι να ψηθεί το φύλλο και να ροδοκοκκινίσει. Καλή σας όρεξη!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια