κύρια φωτογραφία συνταγής Αγαπημένη μανιταρόπιτα με ντομάτα
iro86
iro86 @cook_8458829

Είναι μια συνταγή της μανούλας μου που την φτιάχνουμε εδώ και πολλά χρόνια.. Είναι χιλιοτεσταρισμένη, εύκολη, πεντανόστιμη και χορταστική! Αν έχετε χρόνο και διάθεση, τότε φτιάξτε το δικό σας φύλλο και θα την απογειώσετε!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
8 άτομα
  1. 500 γρ. μανιτάρια
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  3. 250 γρ. κασέρι τριμμένο
  4. 250 γρ. ζαμπόν
  5. 3-4 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες ή κονσέρβα
  6. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  7. αλάτι
  8. πιπέρι
  9. 2 κ.γ. ρίγανη
  10. φύλλο για πίτες
  11. φύλλο λάδι για το ταψί και το
  12. λίγο γάλα (περίπου μισό ποτήρι)
  13. προαιρετικά 1 αυγό για το φύλλο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας, κόβουμε τις φέτες του ζαμπόν σε μικρά τετράγωνα (αν έχουμε για παράδειγμα φέτες από τετράγωνο ζαμπόν, όπως είναι όλες μαζί η μία πάνω από την άλλη κόβουμε με το μαχαίρι περίπου 5 ισομερείς οριζόντιες λωρίδες και στην συνέχεια 5 κάθετες, ώστε να δημιουργηθούν μικρά τετραγωνάκια).

  2. 2

    Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια πολύ απλά και γρήγορα τραβώντας με τα δαχτυλά μας την φλούδα και στη συνέχεια τα ψιλοκοβουμε σε μικρά κομματια, ανάλογα με το πόσο θέλουμε να φαίνονται στην πίτα μας ή όχι.

  3. 3

    Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.

  4. 4

    Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό και σχετικά βαθύ σκεύος και στη συνέχεια τσιγαρίζουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ζαμπόν.

  5. 5

    Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια.

  6. 6

    Αφού λαδωθούν και χάσουν λίγο όγκο, ρίχνουμε τις ντομάτες, λίγο αλάτι, πιπέρι και την ρίγανη.

  7. 7

    Το αφήνουμε να βράσει περίπου 15 λεπτά σε μέση θερμοκρασία. Η γέμιση είναι έτοιμη όταν θα έχουν σωθεί τα πολλά υγρά. Την αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε, ώστε να ενσωματωθεί στην υπόλοιπη γέμιση.

  8. 8

    Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το φύλλο(προσωπικά την έχω δοκιμάσει και με σφολιάτα και με φύλλο κουρού και σπιτικό και μ' άρεσε με όλα.. οπότε το αφήνω στην κρίση σας τι φύλλο θα χρησιμοποιήσετε!!).

  9. 9

    Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε να πάει παντού και κλείνουμε την πίτα.

  10. 10

    Την χαράζουμε, την αλείφουμε με ένα αυγό χτυπημένο (προαιρετικά) και την περιχύνουμε με το γάλα.

  11. 11

    Την ψήνουμε στον 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, μέχρι να ψηθεί το φύλλο και να ροδοκοκκινίσει. Καλή σας όρεξη!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

joanne11
joanne11 @joannenic11
Πολύ καλή η μανιταρόπιτα. Την έφτιαξα σήμερα και άρεσε σε όλους. Μόνο που έκανα το σφάλμα να τη σερβίρω αμέσως μόλις βγήκε από το ταψι και η γέμιση χυνότανε. Πρόσθεσα και λίγη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια (την κόκκινη που δεν είναι καυτερή).

Από

iro86
iro86 @cook_8458829
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα