Αγγουράκια τουρσί

Bαθμολογία: 4
       
 
1 ψήφοι
,

Περιγραφή

Διατηρούνται στο ψυγείο και παραμένουν φρέσκα για περισσότερο από ένα μήνα...
Αγγουράκια τουρσί
photo: tasa.x

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 αγγουράκια (τα κοντά, τα διαλέγουμε μικρούλια)
  • 1 φλ. νερό
  • 1 φλ. άσπρο ξύδι
  • λίγο άνιθο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. αλάτι χοντρό (όχι πολύ γεμάτη)
  • 1 φύλλο δάφνη
  • κόκκους πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με λαχανικά
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Σκόρδο
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά, εκτός τον άνιθο.
  2. Τα αφήνουμε για καμιά ώρα περίπου να λιώσει το αλάτι και η ζάχαρη.
  3. Βάζουμε τα αγγουράκια σε ένα μεγάλο βάζο.
  4. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και από πάνω προσθέτουμε 2-3 κλωνάρια άνιθο.
  5. Κλείνουμε το βάζο αεροστεγώς και τοποθετούμε στο ψυγείο μας για 10-12 ημέρες.

Σχετικές συνταγές

Λάχανο τουρσί Λάχανο τουρσί
       
       
(3)
Βολβοί τουρσί Βολβοί τουρσί
       
       
(3)
Μάραθα τουρσί Μάραθα τουρσί
       
       
(1)
Τουρσί σε 24 ώρες Τουρσί σε 24 ώρες
       
       
(4)
Πιπεριές κέρατο τουρσί Πιπεριές κέρατο τουρσί
       
       
(10)
Αγκινάρες Τουρσί Αγκινάρες Τουρσί
       
       
(4)
Σκόρδα τουρσί Σκόρδα τουρσί
       
       
(1)

    2 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 28-10-11  
    Τα καθαρίζουμε τα αγγουράκια? Τα αφήνουμε 10-12 μέρες πριν τα καταναλώσουμε? Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 19-9-13  
    Έγινε ωραίο αλλά λίγο παραπάνω ξινό.
    Με λιγότερο 1/2 φλ.ξύδι νομίζω θα είναι τέλειο.
    Αν κρατήσουμε τα βάζα μας σφραγισμένα κρατάει για πολύ καιρό.
    Εγώ έκανα και σε μπουκάλια.
    Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή.

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από tasa.x, 19-9-13  
    Έγινε ωραίο αλλά λίγο παραπάνω ξινό.
    Με λιγότερο 1/2 φλ.ξύδι νομίζω θα είναι τέλειο.
    Αν κρατήσουμε τα βάζα μας σφραγισμένα κρατάει για πολύ καιρό.
    Εγώ έκανα και σε μπουκάλια.
    Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή.

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 28-10-11  
    Τα καθαρίζουμε τα αγγουράκια? Τα αφήνουμε 10-12 μέρες πριν τα καταναλώσουμε? Ευχαριστώ

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες τις...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Αφιέρωμα στη νηστεία
    Η νηστεία είναι θέμα κυρίως πνευματικό. Έλα όμω...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της anthikouki
    σαλάτες
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της nickostro