Αγγουράκια τουρσί

Bαθμολογία: 4
       
 
1 ψήφοι
,

Περιγραφή

Διατηρούνται στο ψυγείο και παραμένουν φρέσκα για περισσότερο από ένα μήνα...
Αγγουράκια τουρσί
photo: tasa.x

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 αγγουράκια (τα κοντά, τα διαλέγουμε μικρούλια)
  • 1 φλ. νερό
  • 1 φλ. άσπρο ξύδι
  • λίγο άνιθο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. αλάτι χοντρό (όχι πολύ γεμάτη)
  • 1 φύλλο δάφνη
  • κόκκους πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με λαχανικά
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Σκόρδο
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά, εκτός τον άνιθο.
  2. Τα αφήνουμε για καμιά ώρα περίπου να λιώσει το αλάτι και η ζάχαρη.
  3. Βάζουμε τα αγγουράκια σε ένα μεγάλο βάζο.
  4. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και από πάνω προσθέτουμε 2-3 κλωνάρια άνιθο.
  5. Κλείνουμε το βάζο αεροστεγώς και τοποθετούμε στο ψυγείο μας για 10-12 ημέρες.

Σχετικές συνταγές

Σκόρδα τουρσί Σκόρδα τουρσί
       
       
(1)
Πιπεριές τουρσί Πιπεριές τουρσί
       
       
(4)
Αγκινάρες Τουρσί Αγκινάρες Τουρσί
       
       
(4)
Τουρσί σε 24 ώρες Τουρσί σε 24 ώρες
       
       
(2)
Βολβοί τουρσί Βολβοί τουρσί
       
       
(3)
Κρεμμυδάκια τουρσί Κρεμμυδάκια τουρσί
       
       
(1)
Λάχανο τουρσί Λάχανο τουρσί
       
       
(3)

    2 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 28-10-11  
    Τα καθαρίζουμε τα αγγουράκια? Τα αφήνουμε 10-12 μέρες πριν τα καταναλώσουμε? Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 19-9-13  
    Έγινε ωραίο αλλά λίγο παραπάνω ξινό.
    Με λιγότερο 1/2 φλ.ξύδι νομίζω θα είναι τέλειο.
    Αν κρατήσουμε τα βάζα μας σφραγισμένα κρατάει για πολύ καιρό.
    Εγώ έκανα και σε μπουκάλια.
    Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή.

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από tasa.x, 19-9-13  
    Έγινε ωραίο αλλά λίγο παραπάνω ξινό.
    Με λιγότερο 1/2 φλ.ξύδι νομίζω θα είναι τέλειο.
    Αν κρατήσουμε τα βάζα μας σφραγισμένα κρατάει για πολύ καιρό.
    Εγώ έκανα και σε μπουκάλια.
    Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή.

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 28-10-11  
    Τα καθαρίζουμε τα αγγουράκια? Τα αφήνουμε 10-12 μέρες πριν τα καταναλώσουμε? Ευχαριστώ

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Το καστανό ρύζι στη νηστεία
    Το ρύζι βρίσκεται μέσα στο εβδομαδιαίο μας μενού κ...
    Φρούτα και λαχανικά του χειμώνα
    Τρώτε “εποχιακά” – Καλύτερη γεύση, καλύτερη τιμ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες τις...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    σαλάτες
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της nickostro
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της anthikouki