Αγγουράκια τουρσί
Διατηρούνται στο ψυγείο και παραμένουν φρέσκα για περισσότερο από ένα μήνα...
Υλικά
-
6 αγγουράκια (τα κοντά, τα διαλέγουμε μικρούλια)
-
1 φλ. νερό
-
1 φλ. άσπρο ξύδι
-
λίγο άνιθο
-
2 κ.σ. ζάχαρη
-
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. αλάτι χοντρό (όχι πολύ γεμάτη)
-
1 φύλλο δάφνη
-
κόκκους πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά, εκτός τον άνιθο.
-
2
Τα αφήνουμε για καμιά ώρα περίπου να λιώσει το αλάτι και η ζάχαρη.
-
3
Βάζουμε τα αγγουράκια σε ένα μεγάλο βάζο.
-
4
Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και από πάνω προσθέτουμε 2-3 κλωνάρια άνιθο.
-
5
Κλείνουμε το βάζο αεροστεγώς και τοποθετούμε στο ψυγείο μας για 10-12 ημέρες.
Σχόλια (4)