Αγκινάρες βραστές... ένα υγιεινό σνακ!

Irene_Alex
Irene_Alex @Irene_Alex
,Ελλάδα

Ένα διαφορετικό υγιεινό σνακ ή ελαφρύ βραδυνό...

Λίγα μυστικά ακόμα

Στα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι να τις τρώμε στο σπίτι στην Κέρκυρα έχοντας στο κέντρο του τραπεζιού ένα μεγάλο πιάτο με λάδι και στο κέντρο του ξύδι. Τώρα με το σύζυγο τις τρώμε σκέτες μπροστά στην τηλεόραση αντί για πασατέμπο ή άλλα σνακ.Είναι πηγή σιδήρου και πολύ πολύ νόστιμες εάν σας αρέσουν οι αγκινάρες βέβαια.  Μπορούμε να βράσουμε και τα κοτσάνια τους και να τα "ξεφλουδίσουμε" ώστε να φάμε το κέντρο τους μόνο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
  1. αγκινάρες φρέσκιες
  2. Προαιρετικά
  3. χοντρό αλάτι
  4. λάδι
  5. ξύδι ή λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες.

  2. 2

    Επειδή δεν θα τις καθαρίσουμε, τις πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τις τοποθετούμε ολόκληρες με τα φύλλα τους μέσα σε μία λεκάνη με λίγο ξύδι ή αλάτι και νερό για 15' - 30' ώστε να φύγουν τυχόν ζουζούνια που έχουν παγιδευτεί μέσα στα φύλλα τους. Τις ξεπλένουμε καλά.

  3. 3

    Σε μία μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα (θέλουμε να χωρέσουν όλες κατά προτίμηση σε μία στρώση), βάζουμε τις αγκινάρες κυκλικά.  Εάν θέλουμε μπορούμε να τις πασπαλίσουμε με λίγο χοντρό αλάτι. Προσθέτουμε μπόλικο νερό να τις σκεπάζει καλά.

  4. 4

    Τοποθετούμε ένα πιάτο στην κατσαρόλα ώστε να συγκρατεί τις αγκινάρες κάτω από το νερό γιατί έχουν την τάση να ανεβαίνουν στην επιφάνεια.

  5. 5

    Βράζουμε για περίπου 30' ή μέχρι να δοκιμάσουμε το κάτω μέρος ενός φύλλου και να τρώγεται. Εναλλακτικά μπορούμε να τρυπήσουμε την καρδιά εάν είναι μαλακή (όπως όταν τις μαγειρεύουμε αλά πολίτα κτλ).

  6. 6

    Τις αφαιρούμε απο το νερό και τις τοποθετούμε σε μία πιατέλα ή ταψάκι γιατί θα βγάλουν νερό. Αφήνουμε να κρυώσουν αλλά τρώγονται και χλιαρές.

  7. 7

    Τρώμε το κάτω μέρος - το τρυφερό από τα φύλλα και την καρδιά αφού την καθαρίσουμε από το μαλλάκι.

  8. 8

    Μπορούμε να τις φάμε σκέτες ή βουτώντας τα φύλλα σε λίγο λάδι με ξύδι ή λεμόνι που έχουμε σε ένα άλλο πιάτο.

Αντιδράσεις

Από

Irene_Alex
Irene_Alex @Irene_Alex
στις
,Ελλάδα