κύρια φωτογραφία συνταγής Αγκινάρες κοκκινιστές στην κατσαρόλα

Αγκινάρες κοκκινιστές στην κατσαρόλα

loumi
loumi @cook_8498687
Ελλάδα

Μία απλή, κλασσική, παραδοσιακή κρητική συνταγή, που έμαθα από την μαμά μου!!!! Οι λάτρεις των λαδερών φαγητών και της αγκινάρας ειδικότερα, θα ξετρελαθούν!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 πιάτα
  1. 4 αγκινάρες κομμένες σε 4-6  κομμάτια έκαστη, ανάλογα με το μέγεθος
  2. 2 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  3. 1 μεγάλο καρότο
  4. 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  5. 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  6. άνιθο, μαϊντανό (ποσότητα ανάλογα με τα γούστα σας)
  7. αλάτι, πιπέρι (ποσότητα ανάλογα με τα γούστα σας)
  8. Λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τρίβουμε με ένα λεμόνι. (Τα φύλα τους δεν τα χρησιμοποιούμε σε αυτό το φαγάκι.)

  2. 2

    Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε 2-3 λεπτά το κρασί να ψηθεί, ώστε να εξατμιστεί η αλκοόλη.

  3. 3

    Προσθέτουμε τις αγκινάρες και δυο - τρία λεπτά πιο μετά προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα.Τα αφήνουμε λίγα λεπτά να πάρουν χρώμα.

  4. 4

    Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά (θέλουμε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία από εδώ και πέρα) και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αν κρίνετε πως είναι λίγες, προσθέστε κι άλλες, ή βάλτε και λίγο μπελτέ. (Αν ψιλοκόψετε τις ντομάτες και χαμηλώσετε την φωτιά, θα δείτε πως κατεβάζουν τόσα πολλά υγρά, που δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε νερό.)

  5. 5

    Προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό, τους οποίους έχουμε ψιλοκόψει, το αλάτι και το πιπέρι.

  6. 6

    Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγάκι μας να μαγειρευτεί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

july88
july88 @cook_8468542
Μιλάμε για πολύ νόστιμο και "γλυκό" φαγητό

Από

loumi
loumi @cook_8498687
στις
Ελλάδα
La vita è bella. Ma vera la felicità si trova nelle nostre mani e non deriva dai soldi....
Δες περισσότερα