Αγκινάρες κοκκινιστές στην κατσαρόλα
Μία απλή, κλασσική, παραδοσιακή κρητική συνταγή, που έμαθα από την μαμά μου!!!! Οι λάτρεις των λαδερών φαγητών και της αγκινάρας ειδικότερα, θα ξετρελαθούν!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τρίβουμε με ένα λεμόνι. (Τα φύλα τους δεν τα χρησιμοποιούμε σε αυτό το φαγάκι.)
-
2
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε 2-3 λεπτά το κρασί να ψηθεί, ώστε να εξατμιστεί η αλκοόλη.
-
3
Προσθέτουμε τις αγκινάρες και δυο - τρία λεπτά πιο μετά προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα.Τα αφήνουμε λίγα λεπτά να πάρουν χρώμα.
-
4
Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά (θέλουμε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία από εδώ και πέρα) και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αν κρίνετε πως είναι λίγες, προσθέστε κι άλλες, ή βάλτε και λίγο μπελτέ. (Αν ψιλοκόψετε τις ντομάτες και χαμηλώσετε την φωτιά, θα δείτε πως κατεβάζουν τόσα πολλά υγρά, που δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε νερό.)
-
5
Προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό, τους οποίους έχουμε ψιλοκόψει, το αλάτι και το πιπέρι.
-
6
Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγάκι μας να μαγειρευτεί.
Σχόλια (5)