Αγκινάρες με αρακά
Ένα πεντανόστιμο λαδερό φαγητό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε δεν βάζουμε το λεμόνι στην κατσαρόλα και φτιάχνουμε αυγολέμονο. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
8-10 αγκινάρες καθαρισμένες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
-
1/2 κιλό αρακάς
-
2 καρότα
-
4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
-
το χυμό ενός λεμονιού
-
1 μικρό ματσάκι άνηθο
-
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
λάδι
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και τα καρότα στο λάδι
-
2
Και πριν κοκκινίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις αγκινάρες, τις πατάτες και τον αρακά.
-
3
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμόνι και τον άνηθο ψιλοκομμένο.
-
4
Βράζουμε έως ότου να ψηθούν τα λαχανικά μας (σε άλλους αρέσουν πολύ μαλακά σχεδόν λιώμα,σε άλλους να κρατάνε και εάν χρειαστεί νεράκι προσθέτουμε λίγο ακόμη). Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Σχόλια (31)