κύρια φωτογραφία συνταγής Αγκιναρόπιτα

Αγκιναρόπιτα

11 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
christmast
christmast @christ_mast91

Λαχταριστή πίτα, την οποία γεύτηκα πρόσφατα και θέλησα να μοιραστώ τη συνταγή μαζί σας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Στη μπεσαμέλ αντί για κεφαλογραβιέρα μπορούμε να βάλουμε φέτα ή όποιο άλλο τυρί της αρεσκείας μας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 πυρέξ
  1. λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  2. 1 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
  3. 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  4. 250 γρ. ζαμπόν σε φέτες
  5. 2/3 από 400γρ. σφολιάτα (2 φύλλα)
  6. λίγο νερό
  7. αλάτι
  8. πιπέρι
  9. Για την μπεσαμέλ
  10. 1 κ.σ. βούτυρο
  11. 1 1/2 κ.σ. αλεύρι
  12. 1 1/2 φλ. γάλα
  13. 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  14. λίγο μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  15. αλάτι
  16. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και βάζουμε λεμόνι για να μην μαυρίσουν.

  2. 2

    Τις σωτάρουμε στο βούτυρο ή τη μαργαρίνη μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνιθο και το μαϊντανό.

  3. 3

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά.

  4. 4

    Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ ανακατεύοντας όλα τα υλικά με προσοχή να μην σβολιάσει.

  5. 5

    Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε με τον πλάστη για να το λεπτύνουμε λίγο και το στρώνουμε σε ένα πυρέξ (το φύλλο θα πρέπει να προεξέχει στα πλάγια).

  6. 6

    Τοποθετούμε τις φέτες του ζαμπόν, μια στρώση μπεσαμέλ, τις αγκινάρες και την υπόλοιπη μπεσαμέλ.

  7. 7

    Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και ενώνουμε τις άκρες με εκείνες του κάτω φύλλου που προεξέχουν για να κλείσουμε τα υλικά μας.

  8. 8

    Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε το πάνω φύλλο για να κάνει κρούστα.

  9. 9

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30' μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

christmast
christmast @christ_mast91
στις
Aγαπώ τη μαγειρική και μ'αρέσει να πειραματίζομαι με νέες γεύσεις και ιδέες. "Παντρεύω" την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με την ξένη και συχνά αυτοσχεδιάζω. Ένοχη απόλαυση η σοκολάτα με ιδιαίτερη αδυναμία στην πραλίνα φουντουκιού.
Δες περισσότερα