Αγκιναρόπιτα
Λαχταριστή πίτα, την οποία γεύτηκα πρόσφατα και θέλησα να μοιραστώ τη συνταγή μαζί σας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Στη μπεσαμέλ αντί για κεφαλογραβιέρα μπορούμε να βάλουμε φέτα ή όποιο άλλο τυρί της αρεσκείας μας.
Υλικά
-
1 λεμόνι
-
λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
1 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
250 γρ. ζαμπόν σε φέτες
-
2/3 από 400γρ. σφολιάτα (2 φύλλα)
-
λίγο νερό
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
Για την μπεσαμέλ
-
1 κ.σ. βούτυρο
-
2 αυγά
-
1 1/2 κ.σ. αλεύρι
-
1 1/2 φλ. γάλα
-
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
-
λίγο μοσχοκάρυδο σε σκόνη
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και βάζουμε λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
-
2
Τις σωτάρουμε στο βούτυρο ή τη μαργαρίνη μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνιθο και το μαϊντανό.
-
3
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά.
-
4
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ ανακατεύοντας όλα τα υλικά με προσοχή να μην σβολιάσει.
-
5
Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε με τον πλάστη για να το λεπτύνουμε λίγο και το στρώνουμε σε ένα πυρέξ (το φύλλο θα πρέπει να προεξέχει στα πλάγια).
-
6
Τοποθετούμε τις φέτες του ζαμπόν, μια στρώση μπεσαμέλ, τις αγκινάρες και την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
-
7
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και ενώνουμε τις άκρες με εκείνες του κάτω φύλλου που προεξέχουν για να κλείσουμε τα υλικά μας.
-
8
Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε το πάνω φύλλο για να κάνει κρούστα.
-
9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30' μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια