Αγκιναροπιτάκια της Βασιλικής
Μια αυτοσχέδια και πεντανόστιμη συνταγή της φίλης μου Βασιλικής. Με κέρασε, τα λάτρεψα, σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Φαντάζομαι πως μπορούν να είναι εξίσου ωραία και ψητά, όμως το ελαιόλαδο που ρουφάει το πιτάκι νοστιμίζει υπέροχα την αγκινάρα. Στα + ότι δεν μοιάζει με τίποτα άλλο που έχω δοκιμάσει.
Υλικά
-
Για τη γέμιση
-
βρασμένοι πάτοι αγκινάρας (περίπου 10)
-
κίτρινα τυριά κατά βούληση (περίπου 200 γραμμάρια)
-
μπέικον ψιλοκομμένο (περίπου 15 λωρίδες)
-
αλάτι, πιπέρι
-
Για το τηγάνισμα
-
1 πακέτο φύλλο για πιτάκια
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μεγάλο μπολ ψιλοκόβετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά με μεγάλο κουτάλι, ώστε η γέμιση να γίνει ομοιογενής.
-
2
Γεμίζετε το φύλλο όπως κάνουμε για τα τυροπιτάκια (με τη μέθοδο τρίγωνο ή κλειστό μπουρεκάκι) προσέχοντας να μην αφήνουμε ανοίγματα και χυθεί το τυρί.
-
3
Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές μέχρι να χρυσίσουν τα αγκιναροπιτάκια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια