κύρια φωτογραφία συνταγής Αγνόπιτες
athinag
athinag @cook_8449505

Κρητικές τυρόπιτες

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή όταν δουλευετε την μπαλίτσα να μην βγει το τυρί έξω.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη ζύμη
  2. 500 γρ. αλεύρι
  3. 30 γρ. μαγιά
  4. 1 κ.γ. αλάτι
  5. 0.5 ποτήρι ελαιόλαδο
  6. Για την γέμιση
  7. 500 γρ. ξινή μυζήθρα ή φέτα
  8. μέλι και κανέλα ή πετιμέζι για το σερβίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε την μαγιά (διαλυμένη σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό), το λάδι, το αλάτι, τα αυγά χτυπημένα καλά και το αλεύρι.

  2. 2

    Ζυμώνουμε τη ζύμη βρέχοντας τα χέρια με λίγο νερό ή γάλα μέχρι να μαλακώσει. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ανέβει.

  3. 3

    Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι λαδώνουμε τα χέρια και κόβουμε ένα κομμάτι ζύμη όσο ένα μανταρίνι.

  4. 4

    Ανοίγουμε λάκο στη μέση και βάζουμε μια κουταλιά τυρί. Κλείνουμε τη ζύμη γύρω από το τυρί και την γυρίζουμε στα χέρια μας να γίνει μπαλίτσα. Την πιέζουμε σιγά-σιγά από την μια παλάμη στην άλλη, αρχίζοντας από το κέντρο μέχρι να γίνει σαν μικρό πιατάκι.

  5. 5

    Την βάζουμε σε καυτό λαδι να ψηθεί και από τις 2 δύο πλευρές, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζουμε άλλη μια πίτα.

  6. 6

    Τις σερβίρουμε περιχυμένες με μέλι και κανέλα ή πετιμέζι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

iliaxtida
iliaxtida @cooker_iliaxtida
εμεις εδω στην Ιεράπετρα τις τρώμε και σκέτες χωρίς μελι....ειναι πάντως τέλεις όπως και αν ειναι!

Από

athinag
athinag @cook_8449505
στις