Αγνόπιτες
Κρητικές τυρόπιτες
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή όταν δουλευετε την μπαλίτσα να μην βγει το τυρί έξω.
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
500 γρ. αλεύρι
-
30 γρ. μαγιά
-
1 κ.γ. αλάτι
-
0.5 ποτήρι ελαιόλαδο
-
3 αυγά
-
Για την γέμιση
-
500 γρ. ξινή μυζήθρα ή φέτα
-
μέλι και κανέλα ή πετιμέζι για το σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε την μαγιά (διαλυμένη σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό), το λάδι, το αλάτι, τα αυγά χτυπημένα καλά και το αλεύρι.
-
2
Ζυμώνουμε τη ζύμη βρέχοντας τα χέρια με λίγο νερό ή γάλα μέχρι να μαλακώσει. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ανέβει.
-
3
Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι λαδώνουμε τα χέρια και κόβουμε ένα κομμάτι ζύμη όσο ένα μανταρίνι.
-
4
Ανοίγουμε λάκο στη μέση και βάζουμε μια κουταλιά τυρί. Κλείνουμε τη ζύμη γύρω από το τυρί και την γυρίζουμε στα χέρια μας να γίνει μπαλίτσα. Την πιέζουμε σιγά-σιγά από την μια παλάμη στην άλλη, αρχίζοντας από το κέντρο μέχρι να γίνει σαν μικρό πιατάκι.
-
5
Την βάζουμε σε καυτό λαδι να ψηθεί και από τις 2 δύο πλευρές, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζουμε άλλη μια πίτα.
-
6
Τις σερβίρουμε περιχυμένες με μέλι και κανέλα ή πετιμέζι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)