Άγριες αγκινάρες στον ατμό α λα πολίτα
Αυτή την εποχή όσοι από εμάς είναι κοντά σε χωράφια μπορεί να βρουν άγριες αγκινάρες, συνήθως τις βάζουν ως διαχωριστικό σε χωράφια. Έχουν αρκετά στοιχεία από τον προπάππο τους το αγκάθι, δηλαδή είναι σκληρές και τσιμπάνε, γιαυτό είναι δύσκολες στο καθάρισμα. Αν τις ψήσει κανείς στον ατμό, ξεφλουδίζονται εύκολα και διατηρούν όλες τις θρεπτικές τους ιδιότητες. Μπορούν κατόπιν να φαγωθούν φύλλο φύλλο βουτηγμένο σε vinaigrette, ως hors d'oeuvre, ή να γίνουν α λα πολίτα με την κλασσική συνταγή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι αγκινάρες μετά τον ατμό τρώγονται και φύλλο φύλλο βουτώντας σε λαδοξυδο με αλάτι και πιπέρι. Η ρίζα του κάθε φύλλου έχει τροφή.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τις αγκινάρες σε μιά κατσαρόλα με λιγο νερο, ώστε να ψηθούν στον ατμό για μισή ώρα.
-
2
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, καθαρίζομε τις πατάτες και τα καρότα και τα κόβουμε σε κομμάτια και ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
-
3
Ρίχνουμε τις αγκινάρες σε μια λεκάνη και προσθέτουμε κρύο νερό για να μπορέσουμε να τις καθαρίσουμε.
-
4
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τις πατάτες στο λάδι για λίγο, προσθέτουμε τα καρότα, το άνηθο και αρκετό νερό ώστε να βράσουν για μισή ώρα μόνα τους, επειδή οι αγκινάρες είναι ήδη μισοψημένες.
-
5
Στο μεταξύ ξεφλουδίζουμε τις αγκινάρες, καθαρίζουμε τις τρίχες από τον ανθό με ένα κουταλάκι, και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα, να βράσουν μαζί για άλλη μιση ώρα.
-
6
Προσθέστε το χυμο ενός λεμονιού ή τελειώστε την συνταγή με αυγολέμονο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια