Αγριογούρουνο λουκούμι της Θείας Γωγώς

tastes to dream
tastes to dream @nioana12

Το δοκίμασα στην θεία μου την Γωγώ που ότι φτιάχνει είναι πεντανόστιμο και δεν το πίστευα ότι θα ήταν τόσο μαλακό! Ευτυχώς είχε να μου δώσει κρέας και ακολουθώντας την συνταγή της το έφτιαξα με την ίδια επιτυχία! Δοκιμάστε το και θα πάρετε συγχαρητήρια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η γνώμη μου είναι σ' αυτό το φαγητό να μην προσθέσετε πολλά μπαχαρικά, για τον λόγο ότι το κρέας από μόνο του είναι εύγευστο. Το κόλπο με το ακτινίδιο μπορούμε να το εφαρμόσουμε και σε κάθε τύπου μπριζόλα. Αν θέλουμε πολτοποιούμαι το ακτινίδιο στο μούλτι με λίγο λάδι και πιπέρι και αυτή την 'πάστα" την απλώνουμε στο κρέας μας να μαριναριστεί στο ψυγείο. Μόλις είναι να το μαγειρέψουμε, το ξεπλένουμε, το σκουπίζουμε και ακολουθούμε την εκάστοτε συνταγή μας!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

150 Minutes
  1. 1 κιλό μερίδες αγριογούρουνο
  2. 1 μπύρα 500 ml ξανθή
  3. 2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
  4. 2 σκόρδα φετάκια
  5. 1 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  6. 1 φλ. χυμό λεμονιού
  7. 1 φλ. νερό ζεστό
  8. 1 πρέζα ρίγανη
  9. Αλάτι, πιπέρι
  10. 3-4 ακτινίδια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε το κρέας και το τοποθετούμε σε ένα ταψί.

  2. 2

    Προσθέτουμε πιπέρι, την μπύρα, το μισό φλυτζάνι λάδι, κρεμμύδια, σκόρδο.

  3. 3

    Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα ακτινίδια και τις απλώνουμε επάνω στο κρέας. Να τα καλύψει. Δεν ανακατεύουμε, όπως είναι το κλείνουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή ακόμη καλύτερα όλο το βράδυ.

  4. 4

    Σε κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει καλά το υπόλοιπο λάδι αφού σκουπίσουμε το κρέας από την μαρινάδα, το ροδίζουμε απ όλες τις πλευρές.

  5. 5

    Στην συνέχεια προσθέτουμε όλη την μαρινάδα εκτός από τα ακτινίδια που τα πετάμε.

  6. 6

    Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά μας (αν έχουμε ως 9, κατεβάσουμε στο 2) και αφήνουμε για 3 ώρες περίπου ή όσοχρειαστεί με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για να πιει τα υγρά του.

  7. 7

    Μόλις τα πιει προσθέτουμε τ' αλάτι, την ρίγανη και δοκιμάζουμε το κρέας αν είναι μαλακό, αν χρειάζεται προσθέτουμε το 1 φλυτζάνι ζεστό νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο.

  8. 8

    Όταν είναι μαλακό, σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

  9. 9

    Μπορούμε να το συνοδεύσουμε είτε με πατάτες ψητές ή τηγανιτές είτε με ρύζι σπυρωτό.

Σχόλια (20)

Magda Tzikou
Magda Tzikou @cook_15808781
Τη συνταγή αυτην την κάνω χρονια είναι η καλύτερη όλων. Μπραβο στην θεία. Εγω στο τέλος ρίχνω και χυλοπιτες με φρέσκο βουτυρο και γίνεται μούρλια φαγακι

Από

tastes to dream
στις