Αγριογούρουνο στην γάστρα
Αγριογούρουνο στην γάστρα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν νομίζετε ότι θέλει λίγο νεράκι ακόμη, προσθέστε τόσο που να είναι σχεδόν ένα δάχτυλο μέσα στην γάστρα.
Υλικά
-
2 κιλά αγριογούρουνο σε μερίδες
-
2 μέτρια κρεμμύδια
-
1 κουτί μανιτάρια σε φέτες
-
1 πιπερία πράσινη
-
1 πιπερία κόκκινη
-
1 πιπερία κίτρινη
-
1 νεροπότηρο κρασί κόκκινο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο
-
1 νεροπότηρο νερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το κρέας σε ένα σκεύος 10 ώρες πριν το ψήσουμε, το αλατοπιπερόνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.
-
2
Κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μαζί με τα μανιτάρια σε αντικολιτικό τηγάνι έως ότου μαραθούν.
-
3
Βάζουμε στην γάστρα το κρέας και ρίχνουμε επάνω του αυτά που σοτάραμε. Μετά ρίχνουμε τα λάδι και το νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 2 ώρες.
-
4
Όταν περάσει το δίωρο το βγάζουμε από το φούρνο, γυρνάμε τις μερίδες από την άλλη μεριά και ρίχνουμε μέσα και το κρασί.
-
5
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη μια ώρα ακόμη.
Σχόλια (11)