κύρια φωτογραφία συνταγής Αϊβαλιώτικη αμυγδαλόπιτα
DINAKI
DINAKI @cook_8454880
,ΕΛΛΑΔΑ

Ένα εύκολο γλυκάκι να κεράσετε τους φίλους σας

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ζύμη γίνεται λίγο σφιχτή, έτσι πρέπει να είναι, την απλώνουμε στο ταψί με μια σπάτουλα. Όταν σιροπιάσουμε το γλυκό το σιρόπι να είναι καυτό και το γλυκό χλιαρό. Την συνταγή αυτή την είδα από την Αργυρώ στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Την έφταιξα, είναι πάρα πολύ ωραία. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 ταψάκι νούμερο 30-32
  1. 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 9 αυγά χωρισμένα
  3. 200 γρ. ζάχαρη
  4. 250 γρ. αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη
  5. 500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  6. ξύσμα λεμονιού
  7. 1 πρέζα αλάτι
  8. για το σιρόπι
  9. 500 γρ. ζάχαρη
  10. 400 γρ. νερό
  11. 1 φλούδα λεμονιού
  12. χυμό από 1 λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να γίνουν κρέμα.

  2. 2

    Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και το ξύσμα.

  3. 3

    Χτυπάμε τ'ασπράδια μαρέγκα σε χαμηλή ταχύτητα αρκετή ώρα και προς το τέλος προσθέτουμε τμηματικά την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι η μαρέγκα να κάνει απαλές κορυφές.

  4. 4

    Στο μείγμα του βουτύρου προσθέτουμε την μισή μαρέγκα και ανακατεύουμε με κοφτές κινήσεις (σαν να κόβουμε τη ζύμη με μαχαίρι).

  5. 5

    Προσθέτουμε το σιμιγδάλι στο οποίο έχουμε ανακατέψει την αμυγδαλόψιχα και τέλος την υπόλοιπη μαρέγκα.

  6. 6

    Αδειάζουμε το γλυκό σε βουτυρωμένο ταψάκι.

  7. 7

    Ψήνουμε το γλυκό στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 45'

  8. 8

    Όταν ψηθεί το γλυκό βράζουμε το σιρόπι 4-5'

  9. 9

    Το χαράζουμε και το σιροπιάζουμε σιγά-σιγά με μια κουτάλα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

Chloe Τ.
Chloe Τ. @cook_8455900
πράγματι την συνταγή αυτή την έχω φτιάξει δύο φορές και είναι της Αργυρώς. Είναι φανταστικό γλυκό. Κάτι πιο ελαφρύ (όχι τόσο γλυκό δηλ) από σάμαλι με μπόλικο αμύγδαλο που του πάει.

Από

DINAKI
DINAKI @cook_8454880
στις
,ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα