Αυγά βραστά μεζές
Για τα βρασμένα πασχαλινά αυγά, αλλά και για κάθε άλλη στιγμή... Πεντανόστιμο μεζεδάκι με αυγά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν έχετε περισσότερο χρόνο, αφού ξεφλουδίσετε τα αυγά, βάλτε τα ολόκληρα πριν τα κόψετε σε μπολ το οποίο έχετε γεμίσει με ξύδι και αφήστε τα για περίπου 2 ώρες. Κόψτε τα και συνεχίστε όπως παραπάνω, χρησιμοποιώντας ξύδι από το μπολ. Ευχαριστούμε την kamelia8 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε αυγά, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στη μέση. Τα αλατοπιπερώνουμε.
-
2
Τα περιχύνουμε με ξύδι.
-
3
Ανακατεύουμε ελαιόλαδο με μουστάρδα σε αναλογία 3 κουταλιές ελαιόλαδο με 1 κουταλάκι μουστάρδα σε ποσότητα ανάλογη με τα αυγά που βράσαμε. Περιχύνουμε τα αυγά και σερβίρουμε!
-
4
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ζεστό ψωμάκι!
Σχόλια (12)