Αυγά βραστά τουρσί με αρωματικά βότανα
Τα βραστά πασχαλινά (και όχι μόνο) αυγά βρίσκουν ένα προορισμό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εαν χρησιμοποιήσουμε πασχαλινά αυγά, τότε παραλείπουμε το σαφράν. Η συνταγή είναι της κυρίας Ελένης Χ. από την Κεφαλλονιά και έχει δημοσιευθεί στο hungry.gr Την έχω δοκιμάσει και είναι καταπληκτική.
Υλικά
-
Φρέσκα αυγά
-
Παρθένο ελαιόλαδο
-
Κόκκοι από διάφορα πιπέρια
-
Φρέσκα αρωματικάδενδρολίβανο, ματζουράνα, δάφνη
-
Μια-δυο πιπερίτσες τσίλι φρέσκες ή αποξηραμένες
-
Λευκό βαλσάμικο
-
Μερικές κλωστίτσες σαφράν
-
Χρειαζόμαστε και ένα βάζο που κλείνει ερμητικά.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τα αυγά και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου ώστε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.
-
2
Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε τα αυγά.
-
3
Πέντε λεπτά μετά το βράσιμο, με τη κουτάλα τα ανακατεύουμε έτσι ώστε να σπάσουν ελαφρά τα τσόφλια.
-
4
Ρίχνουμε στο νερό το σαφράν. (Το χρώμα και το άρωμά του θα εισχωρήσει μέσα από τα ραγισμένα τσόφλια και θα δώσει πανέμορφα σχήματα όταν τα καθαρίσουμε.)
-
5
Βράζουμε τα αυγά συνολικά για 10 -12 λεπτά. Τα σουρώνουμε από το νερό και τα βουτάμε σε κρύο νερό μέχρι να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Τα καθαρίζουμε.
-
6
Στο γουδάκι μας κτυπάμε ελαφρά τους κόκκους των πιπεριών.
-
7
Στο αντικολλητικό μας τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο όσο θα χωρέσει για να γεμίσει το βάζο μας. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε τα πιπέρια, το τσίλι και όλα τα φυλλαράκια από τα αρωματικά.
-
8
Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά ώστε να μην κάψει το λάδι αλλά με την θερμότητά του να βγουν τα αρώματα των βοτάνων.
-
9
Προσθέτουμε το βαλσάμικο και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το λάδι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
-
10
Τοποθετούμε τα αυγά στο βάζο.
-
11
Απογεμίζουμε με το αρωματισμένο λάδι και τα αρωματικά βότανα και αφού διαπιστώσουμε ότι το λάδι είναι εντελώς κρύο κλείνουμε το βάζο!
-
12
Το διατηρούμε στο ψυγείο στη συντήρηση για αρκετό καιρό.
Σχόλια (10)