Αίγα με ντομάτα από την Κρήτη
Χαρακτηριστικό φθινοπωρινο φαγητό της Κρήτης, ιδιαίτερα φημισμένο για τη νοστιμιά του. Οι τρόποι παρασκευής της αίγας με ντομάτα δεν διαφέρουν πολύ από περιοχή σε περιοχή.
Υλικά
-
1,5 κιλό κρέας αίγας (γίδας)
-
1/2 ποτήρι λάδι
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε το κρέας με το λάδι και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί.
-
2
Αν η αίγα είναι μεγάλη, τη βράζουμε πρώτα με λίγο νερό και, όταν πιεί το νερό, ρίχνουμε το λάδι να τσιγαριστεί.
-
3
Προσθέτουμε αμέσως και το κρεμμύδι και μετά την ντομάτα και το αλατοπίπερο.
Σχόλια (7)