Αυγά με τυρί και μπέικον σε ζύμη

Μαγειρεύτηκε 8 φορές
Conna
Conna @cook_8469098
,

Γρήγορο για πρωινό, εύκολο για γεύμα, ελαφρύ για βραδυνό!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την έχω από το μπλογκ Picky Palate

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

23 Minutes
24 μαφινάκια
  1. 4 μεγάλα αυγά
  2. 2 κ.σ. γάλα
  3. 1/4 κ.γ. αλάτι
  4. 1/4 κ.γ. πιπέρι
  5. 1/2 φλ. τυρί φέτα τρίμματα
  6. 1/2 φλ. τυρί τσένταρ τριμένο
  7. 100 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
  8. 2 συσκευασιες ζύμη για πίτσα (ζυμαρουλης)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά μας,θρυμματίζουμε τη φέτα, τρίβουμε το τσένταρ, ψιλοκόβουμε το μπέικον.

  2. 2

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  3. 3

    Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ.

  4. 4

    Προσθέτουμε το γάλα,

  5. 5

    Το αλάτι

  6. 6

    Το πιπέρι

  7. 7

    Και ανακατεύουμε καλά

  8. 8

    Προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στη άκρη.

  9. 9

    Παίρνουμε τα ρολά του ζυμαρούλη και αφού τα βγάλουμε από τη συσκευασία, χωρίς να τα ξεδιπλώσουμε, κόβουμε το κάθε ρολό σε 12 ροδέλες.

  10. 10

    Λαδώνουμε δύο ταψάκια για μάφιν με 12 υποδοχές το καθένα.

  11. 11

    Ανοίγουμε τις 12 ροδέλες με τα χέρια μας να γίνουν σαν μικρά πιτάκια.

  12. 12

    Τις τοποθετούμε μέσαστις υποδοχές. Βάζουμε στο φούρνο για 6 λεπτά, να μισοψηθούν.

  13. 13

    Βγάζουμε από το φούρνο και με την άκρη μιας ξύλινης κουτάλας πιέζουμε το κέντρο της ζύμης ώστε να γίνει χωρος να μπουν τα υπόλοιπα υλικά.

  14. 14

    Μοιράζουμε το μείγμα του αυγού στα ζυμαράκια μας,

  15. 15

    Μοιράζουμε από πάνω το ψιλοκομμένο μπέικον

  16. 16

    Και τέλος πασπαλίζουμε με το τσένταρ. Βάζουμε στο φούρνο για άλλα 12-15 λεπτά μέχρι να γίνουν τα αυγά.

  17. 17

    Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε !

Αντιδράσεις

Από

Conna
Conna @cook_8469098
στις
,