Αυγά Μπρουγέ (brouille)
Νόστιμα και γρήγορα αυγά με κρέμα γάλακτος που τους δίνει καταπληκτική γεύση, από τις πρώτες παρασκευές αυγών που έμαθα στη σχολή!! 2 Αυγά είναι αρκετά για ένα άτομο είναι όμως τόσο εύκολη συνταγή που την προσαρμοζουμε στην ποσότητα που θέλουμε! Ιδανικη για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή ειναι η βασική συνταγή. Εναλλακτικά μπορούμε πριν από τα αυγά στο τηγάνι να τσιγαρίσουμε μπέικον, μανιτάρια, λουκανικάκι κομματια, πιπεριές ή ότι άλλο μας αρέσει με τα αυγά και να συνεχίσουμε την παρασκευή όπως παραπάνω.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι, το πιπέρι (και τα 2 κατά βούληση) και λίγο γάλα.
-
2
Ζεσταίνουμε ένα κουταλάκι βούτυρο στο τηγάνι και ρίχνουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε οσο ψήνονται να διαλυθουν και να γίνουν κομματάκια.
-
3
Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε αρκετή κρέμα γάλακτος (και παλι κατά βούληση) και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να απορροφηθεί όλη.
Σχόλια (5)