Αυγά πουλάκια
Είναι μια πανεύκολη κι εντυπωσιακή πασχαλινή κατασκευή για μπουφέ, με βραστά αυγά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι απ'το βιβλίο της Βέφας "Πρόσκληση σε Πάρτυ".
Υλικά
-
6 αυγά βρασμένα σφιχτά
-
1/2 κουταλάκι αλάτι
-
1/4 κουταλάκι πιπέρι
-
1/2 κουταλάκι μουστάρδα σκόνη
-
3 κουταλιές μαγιονέζα
-
24 κόκκους πιπέρι
-
λίγη κόκκινη πιπεριά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόψτε τ' αυγά κατά πλάτος στη μέση.
-
2
Αφαιρέστε με προσοχή τα κροκάδια. Ανακατέψτε τα με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός απ'το πιπέρι και την πιπεριά) σ'ένα μπωλ, και πατήστε τα μ'ένα πηρούνι να ενωθούν σε σφιχτή μάζα.
-
3
Πάρτε κομματάκια και με τα δάκτυλά σας φορμάρετέ τα, να πάρουν το σχήμα μικρών πουλιών.
-
4
Βάλτε 2 κόκκους πιπέρι για μάτια και 1 κομματάκι πιπεριά για λυρί.
-
5
Τοποθετήστε τα μέσα στα ασπράδια. Αδειάστε τα αν θέλετε σε πιατελίτσα αυγών, σκεπάστε τα με πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε τα στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τα σερβίρετε.
Σχόλια (5)