tatianakie
tatianakie @cook_8486847
,Ελλαδα

Ιταλική συνταγή που τη δοκίμασα προχθές και μου άρεσε πάρα πολύ!!!!! Πανεύκολη και λαχταριστή!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν έχετε ταψί για μάφινς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κουπάκια αλουμινίου μιας χρήσης ή κεραμικά αν διαθέτετε. Η ποσότητα των υλικών αυτών φτιάχνει 12 καλαθάκια. Προσοχή στο αλάτι!!! Αν βάλετε άλλο τυρί που είναι αλμυρό δεν θα βάλετε καθόλου αλάτι! Καλή όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
12 καλαθάκια
  1. 24 λωρίδες μπέικον
  2. 2-3 κ.σ. παρμεζάνα
  3. λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό
  4. αλάτι ελάχιστο εως καθολου
  5. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σπάμε τα αυγά μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ή εναλλακτικά αν θέλουμε βάζουμε κάνα δυο κουταλιές της σούπας τυρί μασκαρπόνε, προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  2. 2

    Αμέσως μετά προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και τα φύλλα βασιλικού κομμένα με τα δάχτυλα σε μικρότερα κομματάκια.

  3. 3

    Ανακατεύουμε άλλη μια φορά και παίρνουμε το ταψί για τα μάφινς γιατί τα αυγά μας θα μοιάζουν λίγο πολύ με μάφινς.

  4. 4

    Στην κάθε θήκη βάζουμε σταυρωτά 2 λωρίδες μπέικον και ότι μένει έξω το διπλώνουμε προς τα μέσα. Αφού γεμίσουμε όλες τις θήκες με το μπέικον ρίχνουμε το μείγμα των αυγών ισόποσα σε κάθε θήκη.

  5. 5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 12-15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσο-καφέ χρώμα τα αυγά μας.

  6. 6

    Τα καλαθάκια μας είναι έτοιμα! Τα σερβίρουμε με μια φρέσκια σαλάτα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (16)

nikolena
nikolena @cook_8477139
τέλεια!!!!!δεν εχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο, θα τα κάνω σίγουρα.

Από

tatianakie
tatianakie @cook_8486847
στις
,Ελλαδα
Μου αρέσει να δημιουργώ και η μαγειρική είναι δημιουργία με πολλά ωφέλη! Είμαι λάτρης της γεύσης και δεν διστάζω να δοκιμάσω κάτι που δεν το εχω ξαναφάει) ούτε επίσης διστάζω να κάνω αλχημείες για να βγάλω κάτι νόστιμο!
Δες περισσότερα