Αυγά τουρσί με μυρωδικά
Λίγα μυστικά ακόμα
Μετά το άνοιγμα καλό θα είναι να τα βάλετε για διατήρηση στο ψυγείο. Το βάζο να είναι αποστειρωμένο και ζεστό την ώρα της χρήσης.
Υλικά
-
10 φρέσκα αυγά
-
2 κ.σ. αλάτι ( για το βράσιμο των αυγών )
-
700 γρ. ξύδι λευκό μπαλσάμικο
-
4 κ.γ καφέ ζάχαρη
-
4 φύλλα φρέσκο ή αποξηραμένο φασκόμηλο
-
1 κλωναράκι φρέσκο ή αποξηραμένο δενδρολίβανο
-
1 κλωναράκι φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι ή θρουμπί
-
1 πρέζα φρέσκο ή αποξηραμένο βασιλικό ή μέντα
-
3 φύλλα αποξηραμένα δάφνης
-
μερικούς κόκκους μαύρο πιπεριού
-
3-4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
-
2 καυτερές πιπεριές ( για όσους το αντέχουν )
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε τα αυγά (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε νερό μέχρι να τα σκεπάσει και το αλάτι, τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
-
2
Βγάζετε τα αυγά και τα βάζετε αμέσως σε κρύο νερό και τα αφήνετε μέχρι να κρυώσουν.
-
3
Βάζετε το ξύδι σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα μαζί με τα αρωματικά, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη, και αφήνετε το μείγμα να βράσει για 10 λεπτά.
-
4
Ξεφλουδίζετε τα αυγά και τα βάζετε μέσα σε αποστειρωμένο βάζο.
-
5
Ρίχνετε το ξύδι μαζί με τα αρωματικά πάνω από τα αυγά έτσι ώστε να τα καλύπτει εντελώς και γυρνάτε το βάζο ανάποδα μέχρι να κρυώσει.
-
6
Αφήνετε τα αυγά κλειστά για 20 – 25 ημέρες περίπου και μετά είναι έτοιμα για κατανάλωση.
Σχόλια