Sitronella
Sitronella @Sitronella
Τραχήλα

Αυτή είναι μια συνταγή για να φτιάξει κανείς τις αγαπημένες αυγοφέτες στο μηχάνημα που κάνουμε τις βάφλες. Γιατί να επιλέξει κάποιος να φτιάξει αυγοφέτες στη βαφλιέρα; Δύο οι λόγοιπρώτον δε χρειάζεται καθόλου βούτυρο ή λάδι για να γίνουν και δεύτερον μπορείς να χρησιμοποιήσεις φρέσκο ψωμί του τοστ. Και βέβαια είναι και η όμορφη εμφάνιση! Κατά τα άλλα, σαν γεύση, δεν έχει διαφορά. Αν λοιπόν έχετε μπαγιάτικο ψωμί κάντε τις αυγοφέτες με την κλασική μέθοδο. Αν έχετε φρέσκο ψωμάκι μόνο και σας έχει πιάσει λιγούρα για αυγοφέτες, αυτή είναι μια τέλεια ιδέα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ψωμί τοστ και λευκή ζάχαρη φυσικά. Το ολικής είναι δική μου προτίμηση) Αν τις θέλετε γλυκές μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα της ζάχαρης.Στη βαφλιέρα μπορούν να γίνουν κυρίως φέτες του τοστ. Το ψωμάκι το κανονικό, ακόμα και φρέσκο, δε γίνεται τόσο καλό, γιατί υπάρχει η κόρα. Το μείγμα με τα αυγά είναι αρκετά πιο υδαρές από αυτό που κάνουμε συνήθως τις αυγοφέτες. Η έξτρα υγρασία, μαζί με το μαλακό ψωμί του τοστ, είναι αυτό που κάνει τη συνταγή να δουλεύει. Πιθανώς να γίνεται και με ελαφρώς μπαγιάτικο ψωμί του τοστ, αν μουλιαστεί λίγο παραπάνω.Κάντε δοκιμή για το πόσο θέλει στη βαφλιέρα το κάθε ψωμάκι. Η δική μου έχει 5 θέσεις χρόνου, το έβαλα στο 4 και ήταν εντάξει.Ανάλογα με τη βαφλιέρα σας, ίσως χρειαστεί να την αλείψετε με λίγο λαδάκι πριν. Στη δική μου χρειάστηκε λίγο κατά τη μέση, όταν είχα κάνει δηλαδή τις 6-7 πρώτες και μετά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12-14 φέτες
  1. 2 φλ. γάλα
  2. λίγη κανέλα
  3. λίγο αλατάκι
  4. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε απλωτό μπολ (ή μικρό ταψάκι) ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά και προσθέτουμε και τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια και το αλατάκι.

  2. 2

    Βάζουμε τη βαφλιέρα να ζεσταθεί.

  3. 3

    Βουτάμε μια φέτα ψωμί μέσα στο μείγμα με το γάλα και τα αυγά, τη στραγγίζουμε ελαφρά (την κρατάμε πάνω από το μείγμα δηλαδή να φύγουν τα πολλά υγρά) και τη βάζουμε στη βαφλιέρα. Δε χρειάζεται να μουλιάσει μέσα στο μείγμα, τη βουτάμε και τη βγάζουμε. Την αφήνουμε στη βαφλιέρα μέχρι να σβήσει το φωτάκι.

  4. 4

    Συνεχίζουμε έτσι και στο τέλος σερβίρουμε τις αυγοφέτες με όποιο συνοδευτικό θέλουμε, αλμυρό ή γλυκό.

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Τραχήλα
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα