κύρια φωτογραφία συνταγής Αυγολέμονο κρέμα
Liza
Liza @cook_220964
Νίκαια,ελλάδα

Είναι μια παραλαγή απο το απλό αυγολέμονο που ξέρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην αφήσετε την κρέμα να βράσει πολύ, γιατί πήζει περισότερο όσο κρυώνει. Μπορείτε να το σερβίρετε και χωριστά σε μπολ η σαλατιέρα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 Minutes
  1. 1/2 φλιτζ. τσαγ. ζωμό κρέατος ή νερό (κρύο)
  2. Αλάτι / πιπέρι
  3. 3 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
  4. 2 1/2 φλιτζ. ζουμί απο το φαγητό (ζεστό και σουρωμένο)
  5. Χυμό απο 1 - 2 λεμόνια
  6. 1 κουτ. σουπ. φρέσκο βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάτε ελαφρά τους κρόκους σε γυάλινο μπόλ. Διαλύετε το κορν φλαουρ με λίγο κρύο ζωμό η νερό και το ρίχνετε μέσα στο μπολ.

  2. 2

    Μεταφέρετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο η σε μπεν μαρί και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απο το βούτυρο και το χυμό λεμονιού.

  3. 3

    Αφήνετε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει και να γίνει μια ελαφριά κρέμα.

  4. 4

    Μόλις κατεβάσετε την κατσαρόλα απο τη φωτιά προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε ζωηρά να λιώσει και ρίχνετε το χυμό λεμονιού.

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ
ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ @cook_8453226
φουντουκιτσα θα την δοκιμασω και θα σου πω γιατι εγω παντα εν πετυχαινω το αυγολεμονο παντα μου κοβη

Από

Liza
Liza @cook_220964
στις
Νίκαια,ελλάδα