Αυγολέμονο κρέμα
Είναι μια παραλαγή απο το απλό αυγολέμονο που ξέρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην αφήσετε την κρέμα να βράσει πολύ, γιατί πήζει περισότερο όσο κρυώνει. Μπορείτε να το σερβίρετε και χωριστά σε μπολ η σαλατιέρα.
Υλικά
-
1/2 φλιτζ. τσαγ. ζωμό κρέατος ή νερό (κρύο)
-
Αλάτι / πιπέρι
-
3 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
-
2 1/2 φλιτζ. ζουμί απο το φαγητό (ζεστό και σουρωμένο)
-
Χυμό απο 1 - 2 λεμόνια
-
1 κουτ. σουπ. φρέσκο βούτυρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάτε ελαφρά τους κρόκους σε γυάλινο μπόλ. Διαλύετε το κορν φλαουρ με λίγο κρύο ζωμό η νερό και το ρίχνετε μέσα στο μπολ.
-
2
Μεταφέρετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο η σε μπεν μαρί και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απο το βούτυρο και το χυμό λεμονιού.
-
3
Αφήνετε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει και να γίνει μια ελαφριά κρέμα.
-
4
Μόλις κατεβάσετε την κατσαρόλα απο τη φωτιά προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε ζωηρά να λιώσει και ρίχνετε το χυμό λεμονιού.
Σχόλια (14)